Getty Images
Preminuo Robert Trump

Donald Trump shrvan od boli: 'Nije umro samo moj brat, umro je i moj najbolji prijatelj'

Donald Trump je u zadnji čas, točnije u petak, donio odluku da krene u New York kako bi posjetio brata, dok se već za vikend uputio u New Jersey.

Robert Trump (71), mlađi brat predsjednika Donalda Trumpa, umro je u subotu u njujorškoj bolnici, objavio je američki predsjednik u službenoj izjavi.

"Teškim srcem dijelim da je moj divni brat Robert mirno preminuo večeras. On nije bio samo moj brat, bio je i moj najbolji prijatelj. Jako će mu nedostajati, ali opet ćemo se sresti. Sjećanje na njega živjet će u mom srcu zauvijek. Roberte, volim te. Počivaj u miru ", rekao je predsjednik.

Očekuje se da će Donald Trump prisustvovati pogrebu svog brata. No, detalji o tim planovima nisu još dostupni. Pored toga, poznati izvor rekao je da je predsjednik osobno diktirao izjavu Bijele kuće o svom bratu.

"Ujak Robert, volimo te. U našim si srcima i molitvama", objavila je i Ivanka Trump, kći američkog predsjednika na Twitteru.

Inače, američki predsjednik pozvao je u bolničku sobu svog brata kasno u subotu jer se činilo da je smrt blizu, rekle su za CNN dvije osobe bliske obitelji. Međutim, nije jasno je li i došao posjetiti brata u bolnicu ili mu je omogućeno da s Robertom Trumpom razgovara telefonom.

Također, piše CNN, nekoliko je ljudi, koji su u subotu razgovarali s Trumpom, izjavilo da je predsjednik tužan zbog predstojećeg gubitka brata.

Podsjetimo, Donald Trump je u zadnji čas, točnije u petak, donio odluku da krene u New York kako bi posjetio brata, dok se već za vikend uputio u New Jersey.

Robert Trump primljen je u bolnicu New York-Presbyterian na Manhattanu.

Detalji o njegovoj bolesti nisu objavljeni, no poznato je da je bolovao nekoliko mjeseci, rekao je izvor blizak obitelji.

Tijekom brifinga u Bijeloj kući u petak, Trump je odbio otkriti novinarima detalje o bratovoj bolesti.

"Imam divnoga brata. U sjajnoj smo vezi već dugo, od prvog dana, tako davno. A on je trenutno u bolnici", rekao je Trump zagonetno. "Nadam se da će biti u redu, ali on je - prilično je - teško se snalazi", dodao je.

Kasnije u petak, kad se uputio vidjeti svog brata, rekao je novinarima: "Nije mu dobro."

Podsjetimo, mlađi Trump prethodno je hospitaliziran u lipnju s neprijavljenim ozbiljnim zdravstvenim stanjem.

NEW YORK - MAY 23: Robert and Blaine Trump attend American Ballet Theatre (ABT) celebrating its 65th anniversary with the Annual Spring Gala at the Metropolitan Opera House on May 23, 2005 New York City, New York. (Photo by Desiree Navarro/Getty Images)
Getty Images
Robert Trump s prvom suprugom 2005.

Robert Trump obnašao je dužnost izvršnog potpredsjednika Trumpove organizacije. Dio njegovih dužnosti, uključujući nadzor nad kockarnicama Atlantic Cityja. Rođen je 1948. godine, oženio se Annom Marie Pallan ranije ove godine, a prethodno je bio oženjen Blaineom (Beard) Trump.

Prije smrti, Robert Trump živio je u Millbrooku u New Yorku, u dolini Hudson.


ČITAJTE I:

Problem zvan Donald Trump! Divlje dijete iz bogataške obitelji obilježile fatalne žene i jedna tragedija

Tiffany Trump usred drame u Bijeloj kući: Loši odnosi s ocem postali su još gori

Ovo im baš sada ne treba: Bivša prijateljica i savjetnica Melanije Trump piše 'eksplozivne memoare'

Trend koji je donijela Melania Trump! Senzualni i zavodljivi pogled nikad nije bio toliko 'in'

Danska premijerka konačno se udala za muškarca svog života! Dva puta su odgodili vjenčanje

Linker
20. travanj 2024 11:25