svečana dodjela

Zlatni Studio 2022.: Zoran Šprajc već četvrti put proglašen najboljim voditeljem, a Nina Badrić pjevačicom godine

Osim proglašenja pobjednika u pet skupina i 19 kategorija, na ovogodišnjoj dodjeli najveće medijske nagrade u Hrvatskoj posebno iznenađenje je bila izvedba pjesme ‘Neka cijeli ovaj svijet‘ u čast 50. godišnjice najizvođenijeg hrvatskog mjuzikla - ‘Jalta, Jalta‘.

U dvorani "Anton Marti" u prostorijama Hrvatske radiotelevizije održana je svečana dodjela najveće medijske nagrade u Hrvatskoj - "Zlatni studio" Jutarnjeg lista. Za jubilarnu petu dodjelu organizatori su pripremili spektakularnu večer popraćenu odličnom glazbom i skečevima.

Voditeljica ovogodišnjeg Zlatnog Studia bila je Daniela Trbović, a program je započela Nina Badrić s pjesmom "Ja još uvijek imam istu želju".

image

Danijela Trbović, Momčilo Otašević.

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Još jedna nagrada za dubrovačku redateljicu

Nagrade su se dijelile u pet skupina - televiziju, glazbu, film, kazalište i radio, s 19 potkategorija. Dobitnicu prve nagrade, one za najbolju filmsku glumicu, proglasio je suvoditelj, glumac Momčilo Otašević, a najbolja u toj kategoriji ove je godine Anja Šovagović Despot za ulogu u filmu 'Plavi cvijet'.

image

Anja Šovagović Despot

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Rene Bitorajac proglašen je najboljim glumcem za ulogu u filmu 'A bili smo vam dobri', a "Murina" u režiji Antonete Alamat Kusijanović osvojila je nagradu za najbolji film, a to je već 23 nagrada za ovo filmsko ostvarenje. Nagradu je preuzela Gracija FIlipović. Nastupio je glazbeni predah uz grupu Cambi koja je izvela pjesmu "Zaljubljen".

image

Mario Lipovsek Battifiaca.

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Poznati radijski voditelj Vojo Šiljak proglasio je dobitnike u kategoriji radio. U kategoriji za najbolji radijski glas pobijedio je Mario Lipovšek Battifiaca s Radia Istra, a najboljom radijskom postajom prema mišljenju slušatelja proglašen je Radio Rijeka. Uslijedila je još jedna glazbena poslastica - instrumentalna izvedba studenata Graz Akademije.

Trijumf Tome Medvešeka

Danieli se na pozornici pridružio glumac Enes Vejzović koji je proglasio najbolje novo lice u kazalištu i na filmu, a Zlatni Studio dobio je Toma Medvešek. Nagradu za najbolju žensku kazališnu ulogu dobila je Lucija Šerbedžija za ulogu Katarine i Ruže u predstavi 'Ja sam ona koja nisam' u ZeKaeMu, dok je za najbolju mušku kazališnu ulogu nagradu osvojio Filip Nola.

image

Lucija Šerbedžija.

DAMIR KRAJAC/CROPIX

U kategoriji za najbolju kazališnu predstavu pobjedu je odnijela predstava 'Ja sam ona koja nisam', redatelja Paola Magellija iz Zagrebačkog kazališta mladih.

image

Matija Cvek, Filip Rudan i Alen Đuras kao Bee Gees.

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Pravo glazbeno iznenađenje bio je nastup Matije Cveka, Filipa Rudana i Alena Đurasa koji su na jednu večer "preuzeli" ulogu Bee Geesa i otpjevali njihovu poznatu pjesmu "How Deep Is Your Love". Žanamari Perčić, Indira Levak i Lidija Bačić otpjevale su energičnu pjesmu "Ti si genije".

image

Lidija Bačić, Indira Levak, Žanamari Perčić.

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Andrija Jarak slavi već četvrti put

Marija Miholjek s Nove TV i Ana Brdarić Boljat s RTL televizije s Danielom su proglasile najbolji reality show, kojim je proglašen MasterChef Nove TV. Emisija "Potjera" s HTV-a proglašena je najboljom u kategoriji TV zabave.

image

Marija Miholjek, Ana Brdarić Boljat, Danijela Trbović.

DAMIR KRAJAC/CROPIX

"Crno-bijeli svijet" drugi put je proglašen je najboljom TV serijom, a Andrija Jarak, koji je nekada bio na Novoj TV, a sada je na RTL-u, dobio je nagradu za najboljeg TV novinara, što je njegov četvrti kipić Zlatnog Studija. Već drugi Zlatni Studio dobila je emisija "RTL Direkt", a nagradu su preuzeli novinari Mojmira Pastorčić i Zoran Šprajc koji je četvrti put proglašen najboljim TV voditeljem.

image

Andrija Jarak.

DAMIR KRAJAC/CROPIX
image

Zoran Šprajc, Mojimira Pastorčić.

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Alen Nižetić, Giuliano i Ivana Kovač izveli su najpoznatije pjesme legendarnog Miše Kovača, kao što su "Ako me ostaviš", "Nikoga nisam volio tako" i "Ti si pjesma moje duše".

image

Alen Nižetić, Ivana Kovač, Giuliano.

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Danieli se na pozornici pridružila Severina, prošlogodišnja dobitnica Zlatnog Studija za koncert godine, koja je proglasila najbolje novo lice na sceni - ove godine to je Lorena. Zlatni Studio za hit godine dobila je grupa Silente za pjesmu 'Poljubi me za kraj'.

image

Lorena

DAMIR KRAJAC/CROPIX
image

Severina Vučković

DAMIR KRAJAC/CROPIX

U sjećanje na legendarnog glazbenika Akija Rahimovskog, koji je iznenada preminuo i ostavio dubok ožiljak na srcima svih fanova, kolega, prijatelja i članovima obitelji, Albina, Zsa Zsa i Vjeko otpjevali su pjesmu "Kao ti", čime su dirnuli sve prisutne.

image

Sjećanje na Akija Rahimovskog.

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Zlatan Stipišić Gibonni prema glasovima čitatelja proglašen je pjevačem godine, a Zlatni Studio za pjevačicu godine dobila je Nina Badrić.

Posebna nagrada za životno djelo

Sama završnica posvećena je 50. godišnjici najizvođenijeg hrvatskog mjuzikla - "Jalta, Jalta", čija je praizvedba održana 28. prosinca 1971. u zagrebačkom kazalištu Komedija.

image

Završnica posvećena 50. godišnjici najizvođenijeg hrvatskog mjuzikla - 'Jalta, Jalta'.

DAMIR KRAJAC/CROPIX

U čast mjuziklu, glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić dodijelio je Zlatni Studio Alfiju Kabilju, a dodjela najveće medijske nagrade u Hrvatskoj završila je emotivno - sjećanjem na prvu izvedbu "Jalte-Jalte" i pjesmom "Neka cijeli ovaj svijet".

image

Zsa Zsa

RANKO SUVAR/CROPIX
image

Tatjana Jurić

RANKO SUVAR/CROPIX
image

Marija Miholjek i Ana Brdarić Boljat.

RANKO SUVAR/CROPIX
image

NOVA TV Masterchef ziri Damir Tomljanović, Stjepan Vukadin, Melkior Bašić.

RANKO SUVAR/CROPIX
image

Slavko Sobin

RANKO SUVAR/CROPIX
image

Anđela Ramljak

RANKO SUVAR/CROPIX
image

Severina Vučković

RANKO SUVAR/CROPIX
image

Albina Grčić

RANKO SUVAR/CROPIX
Linker
25. travanj 2024 09:57