Sjajne vijesti za fanove

Svi u Split: U grad pod Marjanom stiže Iron Maiden, a tu su već i Cirque du Soleil

Oni koji nisu bili na koncertima 2008. na Poljudu ili 2016. u Spaladium Areni, možda će imati priliku barem vidjeti popularni bend koji će u boraviti u Splitu čak mjesec dana.

Obožavatelji heavy metala imaju razloga za veselje ovih dana. Legendarni britanski heavy metal bend Iron Maiden 26 će dana boraviti na obali Hrvatske, točnije u Splitu, od sredine travnja do sredine svibnja ove godine, neslužbeno doznaje Dalmacija News.

Inače, legendarni heavy metal sastav osnovan je 1975. godine, a danas se smatra sinonimom heavy metala. Njegov osnivač Steve Harris ujedno nastupa kao basist, uz gitarista Adriana Smitha, Dave Murraya i Janicka Gersa, bubnjara Nicka McBraina te pjevača Brucea Dickinsona.

Planetarno popularni bend ovog puta neće održati koncert pod Marjanom, ali dobra vijest je da bi u tom razdoblju u splitskoj Lori trebali imati vježbe za nadolazeću svjetsku turneju koju najavljuju.

U isto vrijeme u Splitu će biti i jednako megapopularni Cirque du Soleil, koji je stigao već jučer, zakupio Spaladium Arenu na 55 dana i odlučio također na neko vrijeme preseliti u Split.

Tijekom dugog boravka, Cirque du Soleil će odraditi i dvije predstave (20. i 21. svibnja). Inače, njihov dolazak u neki (drugi) grad, isključivo na predstave, prema nekoj redovnoj cijeni, to bi navodno koštalo više od pola milijuna eura.

image

Spektakularan plesni peformans modernog cirkusa gledat ćemo u dva navrata u svibnju

BRETT D. COVE/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Za Split, ali i Hrvatsku, velika je čast ugostiti Iron Maiden gotovo mjesec dana u Lori, a Cirque du Soleil skoro dva u nekoliko stotina metara udaljenoj Spaladium Areni.

Linker
19. travanj 2024 23:41