Martina Cvek
Aktivna Hrvatska 2017.

Predstavljen plan za aktivniju i zdraviju Hrvatsku

Jeste li znali da redovnom aktivnošću postajemo trenutačno sretniji? Petu godinu zaredom održava se nacionalni projekt Aktivna Hrvatska čiji je cilj treninzima diljem Lijepe naše osvještavati o problemu koji nam zaista može promijeniti život.

Na predstavljanju u zagrebačkom hotelu Westin brojne su osobe iz sportskog i društvenog života Hrvatske podijelile svoje iskustvo.

- Moja generacija je pripadala onim generacijama koje su većinu slobodnog vremena provodile vani. Danas mladi slobodno vrijeme provode na tehničkim novotarijama. Bavljenje bilo kojim sportom je vrlo bitno jer, osim što je dobro zbog razvoja i zdravlja, neizostavno je i zbog socijalizacije - poručio je olimpijski pobjednik, vaterpolist Frano Vićan, dok je glumica Mila Elegović, koja je prošlih sezona vježbala s Aktivnom Hrvatskom, izjavila da je najvažnije biti uporan i vježbati svakoga dana.

Projekt su podržali vaterpolisti Andrija Bašić i Fran Paškvalin, gimnastičar Marijo Možnik, voditeljica Ivana Mišerić, glumica Kristina Krepela i mnogi drugi, a Aktivna Hrvatska 2017. se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

Martina Cvek
Vaterpolisti frano Vićan, Andrija Bašić i Fran Paškvalin

Prvi grad nove sezone je Požega u kojoj će tim Kineziološkog fakulteta u Zagrebu odraditi zajednički trening u petak, 20. siječnja u 13:30 sati u sportskoj dvorani Tomislav Pirc. Bit će održane edukacije i treninzi u Murskom Središću (11. ožujka), Vodicama (27. svibnja), Istri (10. lipnja), Dubrovniku (23. lipnja), Zadru (1. srpnja) te u Zagrebu (23. rujna). Treninge će provoditi stručni tim KIF-a u kojem su Ivan Antunović, Anja Bijelić, Lukrecija Dragić, Marin Ivančić i Goran Kontić. Pilates ćemo vježbati s Asjom Petersen, yogu sa Sandrom Petrom Pintarić. Kroz program će nas voditi ambasadorica projekta Renata Sopek, a u Dubrovniku Darija Mikulandra Žanetić. Vježbači se za vježbanje mogu prijaviti putem službene web stranice projekta na kojoj ih očekuju i besplatni savjeti.

Martina Cvek
Trenerski tim

Linker
16. travanj 2024 16:21