Marijana Marinović
LUPINIZAM

Otvorena izložba Stephana Lupina u New Yorku

Iako se u umjetničkom svijetu proslavio svojim fotografskim radovima, aktovima i dokumentarističkim fotografijama njujorške klupske i društvene scene osamdesetih godina, 65-godišnji Stephan Lupino proteklih desetak godina sve se više bavi izradom skulptura i slikanjem.

Njegova četiri rada, uključujući skulpturu Fire Woman, još su od otvorenja prije godinu dana u stalnoj postavi butika Domenico Vacca, koji se nalazi na prestižnoj Petoj aveniji, a u četvrtak je u privatnom klubu Lupino otvorio i svoju izložbu "Lupinizam", kojom je predstavio još osam skulptura, pet slika i tri fotografije akta.

Marijana Marinović
Lupino i Željka Leskovar, direktorica u galeriji Domenico Vacci sa skulpturom iz kolekcije "Another World"

"Kao što uvijek govorim da su autorski namještaj i skulpture od otpadnih materijala moja budućnost, a New York je grad u kojem sam proveo najljepše godine. Prvu izložbu skulptura sam tu imao prije pet godina u dizajnerskoj galeriji Ralph Pucci, a talijanskom modnom dizajneru Domenicu Vacci, s kojim prijateljujem još od osamdesetih, jako su se svidjeli radovi, od metalnih i brončanih skulptura do masivnih stolica i drvenih maski." govori umjetnik podrijetlom iz Varaždina i priznaje da se teško odvaja od svojih djela.

I to samo zato, kako kaže, jer će "jednom vrijediti puno više nego što mi nude".

Marijana Marinović
Lupino i njujorški umjetnik Michael Avolby

Linker
19. travanj 2024 04:09