SNJEŽNA KRALJICA

Obiteljska inspekcija: Tri generacije obitelji Kostelić isprobale stazu uoči utrke na Sljemenu!

Najbolji domaći skijaš Ivica Kostelić s ocem Antom i sinom Ivanom zaključio je da je staza spremna za Trofej Snježne kraljice.

Uoči utrke Trofej Snježne kraljice stazu na zagrebačkom Sljemenu isprobale su i tri generacije obitelji Kostelić. Naš najtrofejniji skijaš Ivica Kostelić (42), njegov otac i trener Ante Kostelić (83) te sedmogodišnji Ivičin sin Ivan, koji je proskijao već s dvije godine, utvrdili su da će sljemenski Crveni spust, unatoč visokim temperaturama za ovo doba godine, spremno dočekati najbolje slalomašice i slalomaše svijeta.

image

Ivan Kostelić proskijao je s dvije godine.

RONALD GORSIC/CROPIX

Čitajte i: Nismo ih dugo vidjeli! Ivica Kostelić sa sinom stigao na premijeru predstave: Evo tko je još bio sa svojim mališanima

Ženska utrka na skijalištu iznad Zagreba prvi je put održana 2005., tada još pod nazivom Zlatni medvjed, sljedeće godine joj je u čast Janice Kostelić promijenjeno ime u Snježna kraljica, a od 2008. dodana joj je i muška utrka.

image

Ivica Kostelić u pregledu Crvenog spusta.

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Čitajte i: Ivica Kostelić prvi put o djeci i odgoju u duhu s prirodom: ‘Sretni smo što zasad uspijevamo da odrastaju bez mobitela‘

Skijaški spektakl Svjetskog kupa na Sljemenu i ove godine prenosi Hrvatska radiotelevizija.

image

Legendarni Ante Kostelić ni u devetom desetljeću života ne odustaje od skijanja.

RONALD GORSIC/CROPIX

Po 16. put skijašice se bore za titulu Snježne kraljice, a 5. siječnja na redu su skijaši koji će se okupiti 13. put na Zagrebačkoj gori. U ženskoj utrci za titulu se bore tri naše skijašice - Zrinka Ljutić, Leona Popović i Andrea Komšić, a na startu muške utrke očekuju se šestorica domaćih skijaša - Filip Zubčić, Matej Vidović, Samuel Kolega, Leon Nikić i Tvrtko Ljutić, dok će odluka o nastupu Istoka Rodeša, s obzirom na njegovu ozljedu lakta, biti donesena neposredno prije utrke.

Linker
19. travanj 2024 22:56