Marko Šolić
Simpatično novo lice

Kći Ljupke Gojić kreće majčinim stopama: Glumila u Urbanovom spotu, a umjesto njega preuzela i nagradu za pjesmu godine

Nakon 23 godine otkako se Ljupka Gojić pojavila u spotu Damira Urbana, tradiciju nastavljaju njezine kćeri - Jana Sienna i Mila Amelie. Osim što se odlično snašla u spotu, Jana je umjesto Urbana preuzela Rock&Off nagradu za pjesmu godine.

U četvrtak se u zagrebačkoj Tvornici kulture održala druga dodjela nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off, a nagrađeni su glazbenici koji su svojim radom obilježili 2019. godinu. Među dobitnicima bio je i Damir Urban i njegova četvorka, čija je pjesma "Iskra" proglašena pjesmom godine.

Kako Urban nije mogao osobno primiti nagradu, to je umjesto njega učinila Jana Sienna Mikić, kći Ljupke Gojić i Mihaela Mikića, koja je sa svojom sestrom Milom Amelie glumila u spotu za istoimenu pjesmu.

Marko Šolić

"Iskru" su Urban&4 snimili gotovo posve uživo u studiju, a na ideju da u sporu glume Ljupkine kćeri nije bila slučajna. Naime, prije 23 godine u prvom spotu Damirove solo karijere, onome za pjesmu Astronaut, nastupila je Ljupka Gojić Mikić pa ju je Urban zamolio da pita djevojčice bi li htjele biti u spotu.

"Za mene je Iskra, u nekom prenesenom smislu, simbol našeg zaloga za budućnost" objasnio je Damir Urban, a tekst nove pjesme prava je poezija, kako objašnjava glumac, pjesnik i glazbenik Rade Šerbedžija.

Glazbenik Nikola Vranić, poznat pod umjetničkim imenom J.R. August, kući je odnio čak tri statue - za Album godine ("Dangerous Waters"), Veliki prasak godine te za Rock&Off izvođača godine. Irena Žilić je slavila u kategoriji Pop&Off izvođača godine, Rap&Off izvođač godine je Vojko V, The Siids su odnijeli pobjedu u kategoriji Elektro&Off izvođača godine, a Jazz&Off izvođač godine je grupa Chui. Nagrada publike, za koju se moglo glasati na Iskonovim web stranicama, pripala je Goranu Baretu i Majkama.

Linker
15. travanj 2024 06:34