UŽITAK ZA SVE GENERACIJE

Jake ženske snage i poznata TV lica! Pogledajte tko je sve došao na premijeru Adriana Molea

Kultni roman ‘Tajni dnevnik Adriana Molea‘ engleske književnice u Žar ptici je dobio svoje zagrebačko kazališno uprizorenje u režiji Saše Broz.

Nevjerojatno simpatični engleski tinejdžer Adrian Mole u četiri deseljeća od objavljivanja prvog romana engleske književnice Sue Townsend postao je jedan od najpoznatijih adolescentskih književnih likova u svijetu.

image

Obiteljski izlazak u kazalište: Ivana, Vid i Tomislav Jelinčić

ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX

Roman Tajni dnevnik Adriana Molea odmah nakon objavljivanja postao je svjetski bestseler i prodan je u milijunskoj nakladi, a u protekla četiri desetljća doživio je brojne ekranizacije i kazališna uprizorenja.

image

Slatko slavlje ansambla predstave uz tradicionalnu tortu

ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX

Njegove dnevničke zapise sada u dramatizaciji Dore Delbianco i režiji Saše Broz sada možemo pogledati i u zagrebačkom Gradskom kazalištu Žar ptica.

image

TV voditelj Davor Meštrović i glumica Marija Sekelez, dugogodišnja ravnateljica kazališta Žar ptica

ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX

Duhovita i smiona ispovijest trinaestogodišnjeg dječaka o obiteljskim, školskim i adolescenstskim problemima kakvi su svim tinejdžerima najveći na svijetu, oduševila je premijernu publiku među kojom su bili TV voditelji Davor Meštrović i Tomislav Jelinčić, pjevačica Sandra Bagarić, glumci Gorana Marin, Ana Marija Bokor Vrdoljak i Marija Sekelez, koji su ansamblu predstave čestitali na sjajnoj izvedbi i s njim podijelili slavljeničku tortu.

image

Pjevačica Sandra Bagarić sa suprugom, glazbenikom Darkom Domitrovićem i glumicom Goranom Marin

ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX

Čitajte i: Druge zaruke s Benom! Jennifer Lopez: 'Moja sretna boja za potvrdu naše ljubavi'

S predstavom se svatko može identificirati jer Adrian Mole glasom propitivanja, bunta, nesigurnosti, plahosti, ljutnje... opisuje razvod svojih roditelja, teške trenutke u kojem mu knjige koje obožava služe kao najbolja moguća obrana od svijeta oko njega.

image

Jake ženske snage: Marita Ćopo, Saša Broz, Iva Hraste Sočo, Snježana Abramović Milković

ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX

Zbog toga je ova predstava obavezna lektira za djecu i njihove roditelje, a u naslovnoj ulozi je zablistao Bogdan Ilić. Likove njegove majke i bake tumači Vesna Ravenšćak, a tata Filip Nola je u Žar pticu stigao kao gost iz ZeKaeMova ansambla.

image

Književnice i imenjakinje: Sanja Polak i Sanja Pilić

ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX

Scenografiju potpisuje redateljičina kćer Sara Haas, kostimografiju Marita Ćopo, scenski pokret Blaženka Kovač Carić, a glazbu Stanislav Kovačić.

image

Glumica Ana Marija Bokor Vrdoljak sa suprugom Domagojem Vrdoljakom

ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX
image

Ansambl predstave: Filip Nola, Petar Atanasoski, Vesna Ravenšćak, Bogdan Ilić, Saša Broz, Dunja Fajdić, Marko Hergešić

ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX
Linker
22. travanj 2024 15:56