Za djecu Petrinje

Humanitarni spektakl Gem Set Hrvatska: Hrvatski sportaši zaigrali tenis na vrućem petrinjskom terenu, Modrić odnio pobjedu

Incijativi pod organizacijom Zaklade Marin Čilić odazvali su se mnogi hrvatski sportaši poput Luke Modrića, Maria Mandžukića, Borne Ćorić, Matea Kovačić, Ivana Perišića i mnogih drugih koji su zaigrali tenis i publici priredili odličnu zabavu.

U Petrinji se održao humanitarni spektakl u organizaciji Zaklade Marin Čilić s ciljem vraćanja osmijeha djeci na lice izgradnjom dva nova multifunkcionalna sportska igrališta.

Marin Čilić, Luka Modrić, Ivan Perišić i Ivan Dodig, kao i rukometaš Luka Cindrić i tenisač Mate Delić te odbojkašica Nikolina Božićević i tenisač Borna Ćorić bili su nositelji skupine A pod nazivom Petrinja, dok su skupinu B, hrvatsku Kostajnicu, predstavljali Mario Mandžukić i mladi tenisač Patrik Jurina, a s njima je zaigrao i nogometaš Mateo Kovačić i tenisačica Donna Vekić, odbojkaš Tsimafei Zhukouski i tenisačica Jelena Kostanić-Tošić te vaterpolist Franko Lazić i tenisač Dino Prižmić.

image
Svi sudionici Gem Seta Hrvatska.
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Nakon razigravanja po skupinama, prvi polufinalni meč odigrali su Kovačić i Vekić protiv Dodiga i Perišića s pobjedom muškog dvojca. U finalu su ih pak dočekali Modrić i Čilić koji su pobijedili Mandžukića i Jurinu 15:11, a meč je završio s 15:12 za Čilića i Modrića.

image
Ivan Perišić
DAMIR KRAJAC/CROPIX
image
Dečki su se na turniru dobro zabavili.
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Čitajte i: Na radost najmlađih: Albina je glazbena zvijezda na humanitarno-sportskom spektaklu Gem Set Hrvatska u Petrinji

image
Sanja Musić Milanović družila se s Kristinom Čilić,
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Svog supruga i ostale igrače došla je bodriti i Čilićeva supruga Kristina u ljetnom izdanju, a s njom u društvu bila je i prva dama Hrvatske Sanja Musić Milanović. Bijela haljina s detaljem u obliku bogatog veza i sive špagerice Kristini je odlično stajala, a look je začinila zlatnim nakitom i sunčanim naočalama. Kristina u zadnje vrijeme najviše voli nositi široke haljine jer su joj one najudobnije zbog trudnoće.

image
Kristina Čilić
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Sanja je pak odjenula elegantnu bijelu košulju i prugaste hlače, a hladila se upečatljivom crvenom lepezom.

Obitelj hrvatskog tenisača uskoro će se proširiti za još jednog člana - njihov jednogodišnji sinčić Baldo najesen će dobiti bracu. Kako je nedavno ispričala za portal Gloria.hr, trudnoća dobro napreduje i ona se osjeća dobro, ali polako postaje sve napornije uz velike vrućine i Balda koji je zaista jako aktivno dijete, a Marin je već dosta dugo na putu.

"Objektivno ne spavam puno, ali čini mi se da se tijelo već prilagodilo takvom tempu i imam dovoljno energije za sve dnevne aktivnosti i za posljednje pripreme za Gem Set Hrvatska. Nadam se da će tako i ostati do kraja", otkrila je Kristina te dodala da još nisu stigli razmišljati o imenu za drugo dijete.

Čitajte i: Marin i Kristina Čilić čekaju drugo dijete: ‘Točno smo na pola puta, zasad je sve u najboljem redu‘

Progovorila je i o Gem Setu Hrvatska za koji kaže da ima jednu posebnu emociju. "Ta djeca koja su nekoć sanjala svoje snove, danas su ponajbolji svjetski sportaši koji se okupe na jednom mjestu kako bi igrali za neku drugu djecu, za neke nove snove. Neću pretjerati ako kažem da gotovo da nema sportaša koji je dvojio kada ih je Marin kontaktirao. Naravno, oni koji su spriječeni natjecanjima ili ranim odlaskom na Olimpijske igre ne mogu doći, ali svi ostali su zaista odmah spremno prihvatili poziv i nadam se da će ih u Petrinji, kao i na Šalati, biti jako puno", rekla je tada Kristina.

Zaklada Marin Čilić u pripremi, ispričala je, ima projekt koji žele oživjeti i s kojim žele raditi s djecom diljem Hrvatske na motivaciji i promicanju vjere u sebe.

Čitajte i: Jedinstvene medalje poznatog petrinjskog umjetnika dijelit će se pobjednicima teniskog meča u organizaciji Zaklade Marina Čilića

"U zapadnjačkoj kulturi koje smo dio se slavi uspjeh, bogatstvo, moć, a naš moto u Zakladi je "Reach for your sky", ne "Reach for the sky", jer svatko ima svoje nebo, svatko ima svoje zvijezde koje želi dotaknuti i ciljeve koje želi ostvariti", poručila je.

image
Pobjednicima su se dijelili jedinstveni trofeji poznatog petrinjskog umjetnika.
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Pobjednicima su se dijelile jedinstvene medalje i statue poznatog petrinjskog umjetnika Valentina Valenta, a izrađene su od autohtonog materijala, petrinjske crvene terakote s dodatkom crvenog šamota, koji se inače koristi za zemljane teniske terene.

Linker
18. travanj 2024 22:52