Čarobno mjesto

Dobar provod u Cannesu: Edvin Liverić zablistao u savršenim odijelima domaće proizvodnje

Iako na ovogodišnjem filmskom festivalu na Azurnoj obali nema hrvatskog filma, zahvaljujući producentskoj kući 4Film crvenim tepihom prošetat će brojni domaći filmaši

Zahvaljujući zagrebačkoj producentskoj kompaniji 4Film na čelu s Anitom Jukom, ovogodišnjim kanskim crvenim tepihom prošetat će prilično brojna hrvatska filmska ekipa. Naime, 4Film manjinski je koproducent ukrajinskog filma ''Vizija leptira'' Maksyma Nakonechnyija u kojem glume Edvin Liverić i Darija Lorenci Flatz te turskog ''Dani suše'' Emina Alpera na kojem je jedan od snimatelja bio Goran Mećava, a montažer Ivor Ivezić.

image

Goran Mećava, Edvin Liverić,laura Sinovčić, Anita Juka i Ivor Ivezić

PRIVATNI ALBUM

Oba filma natječu se u selekciji 'Izvjestan pogled', drugoj najvažnijoj nakon službene selekcije gdje se filmovi bore za Zlatnu palmu. Turski film sinoć je imao premijeru, a osim Anite Juke, na njemu je radilo još nekoliko filmaša: pridružene producentice Laura Sinovčić i Paulina Križić, tonski snimatelj Krešimir Rodić te Daniel Žuvela kao mikroman.

Ukrajinski film svoju će premijeru imati u srijedu kada u Cannes stiže i Darije Lorenci Flatz, dok je ostala ekipa već nekoliko dana na Azurnoj obali.

image

Filmaši pristigli iz Hrvatske i Luka Peroš, zvijezda španjolskog serijala 'Casa de Papel'

PRIVATNI ALBUM

Čitajte i: Hrvatski glumac na najglamuroznijem crvenom tepihu uz bivšu prvu damu i holivudske velikane

''Cannes je naprosto čaroban. Pogotovo u vrijeme festivala kada sve vrvi od ljudi i partija. Na svakom koraku vidite poznata filmska lica koja se na crvenom tepihu pridržavaju strogog kodeksa odijevanja što festivalu daje poseban šarm. Imam sreću da mi je tu pomogla moja prijateljica Tina Ranilović, glavna dizajnerica u Varteksu, tako da imam njihovih pet savršenih odijela za svaku prigodu. Idemo s partija na parti, s filmske projekcije, filmsku projekciju. Uglavnom zabavno je i pravo slavlje filmske industrije.'', kazao nam je Edvin Liverić koji nije propustio priliku sudjelovati na najvećoj filmskoj smotri za koju je redatelj Quentin Tarantino jednom rekao kako je Cannes Film Festival svjetsko prvenstvo u filmovima.

image

Edvin Liverić

PRIVATNI ALBUM
Linker
20. travanj 2024 06:02