Elector

Disco mama vladala dodjelom nagrada: Idu Prester zasjenio je jedino Mrle svojom osebujnom pojavom

Prvu dodjelu Electora svojim nastupima uveličali su Jan Kinčl, Fikcio Monger, Petar Dundov, Antonio Žuža te DJ Jock, a iako zbog trenutačne epidemiološke situacije nije bilo publike u samoj dvorani, party je ispunio sva očekivanja okupljenih.

Vesela i svečana atmosfera vladala je u Tvornici kulture u Zagrebu, gdje je voditeljsku palicu u programu držala Ida Prester. Glazbenica i voditeljica opet je oduševila svojim futurističkim stilom koji se odlično uklopio u dodjelu nagrade Elector, namijenjenu kreativcima s domaće elektroničke glazbene scene.

Ida koja često ističe kako kao majka dvoje malene djece iznimno cijeni trenutke koje uspije "ukrasti" da bi izašla van na koncert ili u klub, i za ovaj radno-privatni zadatak se spremila i nije razočarala. Pjevačica je odjenula ružičasti kombinezon, srebrno-metalik efekta, zategnut u struku, koji potpisuje srpska dizajnerica s inozemnom karijerom - Mia Mitanovski koja stoji iza popularnog brenda Mitanovski koji je nosila i Lady Gaga, ali i naša Severina.

image

Mrle kao prezenter nagrade.

MATEJ GRGIC

Čitajte i: Vraćaju nam se strana gostovanja: Sve je više događanja, donosimo pregled nadolazećih koncerata

Njezin outfit podsjeća na stilsku odiseju u svemiru, posebno eklektičan moment su srebrne čizmice na petu uz nogavice kombinezona koje izgledaju kao sportska trenirka, čime je glazbenica ostala vjerna svojoj ljubavi prema sportskoj odjeći. No, cijeli je komad razigrano elegantan što je ona istaknula i začešljanom frizurom.

Uz brojne domaće producente i DJ-e, nagradu su podržali i kolege iz drugih grana i žanrova, među njima i Damir Martinović Mrle, odnosno njegov alter ego DJ Demian, prepoznatljiv po raskošnoj bijeloj bundi. Ispod bunde imao je također "all-white-everything" temu. Mrežastu majicu upario je s bijelim hlačama koje izgledaju kao duge gaće, na nogama je imao i vlastiti brend čarapa "ŠČ" te bijele natikače s kojima se već pokazao na Pula film festivalu.

image

Ida u kombinezonu kojeg potpisuje Mitanovski.

MATEJ GRGIC

Čitajte i: Premijera spota Ide Prester! ‘Luda‘ je u novom ruhu: Hit pjesma krenula je u pohod na plesne podije

Mrle i Ida kao pojave u najsvjetlijim i najsjajnijim kombinacijama, zajedno su i pozirali, što je ona kasnije otkrila na svom Instagramu.

image

Riječke snage - Mrle i Marina Perazić

RANKO SUVAR/CROPIX

Prvu dodjelu Electora svojim nastupima uveličali su Jan Kinčl, Fikcio Monger, Petar Dundov, Antonio Žuža te DJ Jock, a iako zbog trenutačne epidemiološke situacije nije bilo publike u samoj dvorani, party je ispunio sva očekivanja okupljenih.

image

Toni Starešinić i Željka Veverec

MATEJ GRGIC

Čitajte i: Mrle je konačno spojio Ivanku i Prlju, ali i dalje tvrdi kako nema šanse da mu neka pjesma Leta 3 pobjegne u duet s njom

Prvi dobitnici Electora

Zbog iznimno bogate produkcije domaćih producenata i DJ-a, žiri sastavljen od 20 novinara imao je težak zadatak. No to su ipak slatke muke, koje su rezultirale popisom prvih dobitnika nagrade Elector u povijesti.

image

Antonio Žuža

RANKO SUVAR/CROPIX

Gusto je bilo u kategoriji Album/kompilacija godine, koja je nagradila dva izdanja zbog identičnog broja glasova žirija. U ovoj prestižnoj kategoriji slavile su kompilacije "Eddy Ramich Presents Croatian Blue" te "Croatia Earthquakes Relief Project". Filip Motovunski slavio je u kategoriji Remiks godine zahvaljujući pjesmi "Dubbing With The Observer" izvođača King Tubby & The Observer All Stars.

image

Jan Kinčl

FOTOGRAFIJE: SUVAR/CROPIX

Čitajte i: Objavljene nominacije za prvu nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu Elector!

Titula Eventa godine otišla je u ruke festivala Wake The Lake, održanog na Lokvarskom jezeru u ljeto prošle godine. Petar Dundov & Gregor Tresher zahvaljujući pjesmi "Ubermod" imaju Techno singl godine, a House singl godine imaju Jan Kinčl i Regis Kattie za "Suede". Titula Bass singla godine otišla je u ruke Egolessa za pjesmu "Thank you (Hvala)".

image

Sunčica Barišić, Insolate

RANKO SUVAR/CROPIX

Proglašen je u debitant godine, a pohvalu novinara u kategoriji New (S)elector godine osvojio je Time to Sleep, odnosno Karlo Pavlović. Dodijeljena je i nagrada publike za najboljeg DJ-a, a pripala je Insolate. Nagradu ELECTOR pokrenuli su DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko Društvo Skladatelja, koproducent je Tvornica Kulture, organizator Unison - Hrvatski glazbeni savez.

image

Dobitnici prve nagrade Elector.

RANKO SUVAR/CROPIX

Čitajte i: Legendarni Mance dobio nagradu za životno djelo: Još se uvijek dobro drži, a legenda i kultno sljedbeništvo, i dalje rastu

Linker
18. travanj 2024 22:51