Jer to nam sada najviše treba

Dnevna doza pozitive: Pronašli smo pet Instagram profila koji će vas razveseliti i nasmijati

Svima nam treba odmora od stresa i loših vijesti, a jedan od najboljih načina za to jest okružiti se prirodom ili pak umjetnošću. Instagram vrvi od kreativaca, a pet regionalnih umjetnica svojim će vas radovima nasmijati, raznježiti i napuniti pozitivnom energijom.

Ustajete nasmijani jer su vas probudile predivne zrake proljetnog sunca i mame vas na balkon popiti prvu jutarnju kavu. Smjestite se, ispijate svoju kavicu, eventualno na mobitelu provjerite što ima novog ili čitate par stranica omiljene knjige prije posla.

Udubite se u ono što radite ili jednostavno samo udišete svježi zrak kad ono, odjednom onaj poznati duboki zvuk koji tjera strah u kosti. Sve oko vas se trese, vama srce lupa, trčite pod štok ili pak ostajete zakopani na mjestu. Da, mjesec dana nakon prvog razornog potresa u Zagrebu zatreslo nas je ponovno i to toliko da smo podrhtavanje gotovo svi osjetili.

Uz situaciju s koronavirusom pitamo se zašto nam se i potresi moraju događati, zašto se moramo bojati za vlastiti život...ali nažalost, ne možemo ništa osim primiriti se i nastaviti živjeti. Iako vam se možda čini da ovaj uvod nema veze s nastavkom ovog teksta, itekako ima.

U ovo teško vrijeme, kada smo sa svih strana bombardirani negativnim vijestima i događajima, više nego ikad nam treba doza pozitive koju definitivno možemo pronaći u umjetnosti kojom vrvi poznata društvena mreža - Instagram. Da malo odmorite i svoj mozak napunite lijepim prizorima, pronašli smo pet profila domaćih i regionalnih ilustratorica i umjetnica koje stvaraju zaista impresivna djela, a neka od njih će vas od srca nasmijati.

Maja Tomljanović

Grafička dizajnerica iz Samobora oduvijek je voljela crtati, a među njezinim radovima prevladavaju žene i to u svakodnevnim aktivnostima poput vješanja rublja, kuhanja, vježbanja, čitanja te se s njima odmah možemo poistovjetiti.

Andrijana Vešović - Zombijana

Ova djevojka iz Podgorice pod pseudonimom Zombijana proslavila se ilustrirajući objave s Twittera, a potom se proširila i na humoristične prikaze svakodnevice, svojih stavova i aktualnih tema te potpuno osvojila korisnike društvenih mreža.

Lora Vran

Osim što je ilustratorica, Lora Vran je i kostimografkinja koja je crtati počela još 2008. godine, a najviše se bavi tradicionalnom ilustracijom. Motivi su joj obično žene, a inspiraciju još crpi i iz prirode, umjetnosti i modne fotografije.

Klošarenilo

Iza profila zanimljivog naziva stoji Maida Ljubušić iz Bosne i Hercegovine, a svojim jednostavnim, ali duhovitim i često ironičnim ilustracijama često pogađa "u sridu" i zorno prikazuje život takav kakav jest i sve dobre i loše trenutke.

Hana Tischler

Zagrebačka slikarica, koja se prije četiri godine preselila u Portugal, osvojila je britanski Vogue vlastitom interpretacijom njihove naslovnice s Naomi Campbell i osvojila mnoštvo simpatija i promociju u svijetu.Hanine "muze" su najčešće tamnopute žene s, kako je otkrila u intervjuu za magazin Gloria, proporcionalnim licima s neproporcionalno velikim usnama.

Čitajte i:

Zagrebačka slikarica osvojila je britanski Vogue: 'Tamnopute žene najveće su mi muze'

Karantena na duhovit način: Ilustratorica Andrijana nasmijat će vas do suza svojim talentom

Umjetnost u digitalnom okruženju: Izrazite svoju kreativnost kroz online likovne radionice

Linker
20. travanj 2024 06:33