Jelena Rozga, Maja Šuput, Mirna Maras Batinić i Doris Pinčić Rogoznica u svojim domovima
 Instagram
#ostajemdoma

Čiste, čitaju, gledaju filmove i slažu ormare... Evo kako poznate dame krate vrijeme u karanteni

Epidemija koronavirus sve je natjerala da borave u svojim domovima. Poznate dame otkrile su u što će uložiti svoje vrijeme.

Koronavirus se sprječava, kako je već svima poznato, održavanjem higijene - pravilnim pranjem ruku, ali i redovitim održavanjem domova i svih površina u njemu čistima. Mnoge su se poznate dame uhvatile posla u svojim domovima. Opuštanje uz serije i filmove, temeljita čišćenja doma i okućnice, druženje s članovima obitelji... Teška vremena zahtijevaju zajedništvo.

Zna to i Severina koje ove dane provodi sa suprugom Igorom Kojićem i njegovom obitelji u Beogradu. Njezina svekrva objavila je i video na kojem se vidi kako pjevačica u njihovom domu dezinficira kritična mjesta poput ručkica na kuhinjskim elementima i prekidača za svijetlo. Uhvatila se magične krpe kako bi dom bio sigurniji. Nije jedina koja ove dane provodi u zatvorenom, odnosno unutar vlastitih kvadrata.

Po kući stalno ima nekog posla.

Pitale smo poznate mame kako krate vrijeme u samoizolaciji i otkrile su nam neke genijalne savjete!

Voditeljica Mirna Maras Batinić za Gloria.hr otkrila je da će izolaciju koristiti kako bi bila sa svojom djecom i suprugom te se posvetiti stvarima za koje dosad nije imala vremena. "Moramo obojiti vrata, urediti podrum i naravno, vrt koji mjesecima čeka svoj red. Uredit ću ga po svom 'ćefu'", rekla nam je Maras Batinić o aktivnostima koje planira narednih dana i tjedana. Tu su i kuhanje, druženje s djecom, gledanje crtića i praćenje škole na trećem programu.

Mirna Maras Batinić: 'Sad konačno imam vremena srediti vrt'

Bacila sam se na učenje, a uza sve to, gledamo filmove, uglavnom se debljamo, razmišljamo kako ćemo potrošiti kilograme koji se gomilaju.

Otkrila nam je ponešto o svojim aktivnostima za vrijeme epidemije koronavirusa i Maja Šuput. Njezin suprug posvetio se usavršavanju kulinarskih sposobnosti, a ona uči talijanski jezik. "Gledamo filmove, čistimo ormare, radimo stvari za koje uvijek kažemo: 'Ma to ćemo kad budemo imali vremena'", ispričala nam je ovih dana pjevačica i poduzetnica. "Garderoba, fotografija, muž se bacio na to da postane vrsni kuhar, svaki dan izmišlja što će novo kuhati, to ga baš veseli. Nikada nismo kući i uglavnom se hranimo vani, ovo je potpuno novo iskustvo. Mislim da će do kraja ove izolacije postati zaista nekakav ozbiljan kuhar. Jako puno radimo na našem brandu 'Majuška' jer stvari koje su se trebale dogoditi ovog Uskrsa očigledno će biti prolongirane", zaključila je Šuput.

Maja Šuput iz kreveta: 'Debljamo se, sva sreća da se i volimo'

Serije, filmovi i zdrava hrana.

Njezina kolegica Jelena Rozga rekla nam je da će ove dane gledati dobre serije i filmove te se opuštati uz zdravu hranu koje je pobornica.

Jelena Rozga vjeruje da će sve biti dobro: 'Zajedno ćemo ovo pobjediti'

Kuham, jedem, gledam filmove i serije.

Pjevačica Pamela Ramljak čeka drugo dijete i ove dane provodi sa suprugom i sinom u stanu. Svjesna je da se mora posebno čuvati jer na ljeto stiže prinova. Vrijeme krati mnogim aktivnostima, igra se sa sinom, kuha i razgovara sa svojima najmilijima. "Uglavnom jedem, trudna sam pa mi se tolerira. Trenutno sam navučena na seriju "Avenija 5" i igram se sa sinom", rekla nam je Pamela za Gloriju.

Pamela Ramljak: 'Nadam se da će sve ovo proći do mog poroda'

Kad krenu napadati crne misli, mi odradimo tjelesni u kući.

Voditeljica i glumica Doris Pinčić Rogoznica dane provodi s obitelji u svom domu, a na Instagramu je dala ljudima nekoliko savjeta oko toga kako se zabaviti. Nastoje odagnati crne misli, kaže, i tjelesnim u kući. "Jako je važno da u ovom trenutku koliko god je moguće zadržimo duh i zajedništvo, ali je i potpuno u redu ako se na trenutke osjećamo tjeskobno, depresivno... Kako se vi snalazite ovih dana, što radite doma? Držite mi se svi", napisala je Doris uz fotografiju na kojoj sa svojom dječicom vježba. I nije to sve. Ako vam jako nedostaju vaše prijateljice i zajedničke kavice, možete ih organizirati i online - zahvaljujući blagodatima moderne tehnologije. Doris je sa svojim curama kavu ispijala preko interneta. Ne treba nam puno da bismo se osjećali malo bolje i vratili sebi i voljenima osmijeh na lice.

Snimat ćemo treninge pa možete s nama vježbati na Instagramu jer tjelesna forma je izuzetno bitna, to je pola zdravlja, fizičkog i psihičkog.

Indira Levak sa svojim suprugom odlučila je trenirati kod kuće, a usto baviti se kućanskim poslovima poput peglanja i velikog pospremanja. "Radit ću sve ono što nisam stigla proteklih mjeseci. Imam rublja za peglati, mogla bih i veliko spremanje napraviti, a redovito ću nastaviti trenirati u našoj kućnoj teretani koju je doslovno svojim rukama napravio moj Mirek. To su sve naše sprave Koloseum koje se mogu prilagoditi svakom prostoru", rekla je Levak.

Energična Indira: 'Planiram napraviti veliko pospremanje kuće i vježbati!'

Potrudit će se da ostane u staroj rutini, bavit će se, dodala je, pisanjem pjesama, dizajniranjem namještaj, nastojati zaokupirati misli. "Nakon kiše dolazi sunce pa budite spremni dočekati ga s osmijehom".

U doba korone i špricamo stan dezinficijensima.

"Čitat ću knjige i gledati filmove koje već duže vrijeme odgađam pod izgovorom nedovoljno vremena, češće ću kuhati i svirati, a nadam se i neku novu pjesmu napisati. Budimo realni bit će tu i "praznog hoda" po bespućima interneta", ispričala je Lucija Ćustić Luce. Živi s dva cimera pa joj, dodala je u razgovoru za Gloria.hr, nikada nije dosadno. "Gledamo filmove skupa, igramo jamb, kuhamo, svađamo se tko će oprati suđe, komentiramo aktualne teme".

Luce: 'S dva cimera nikad mi nije dosadno, sve radimo zajedno!'

Najbolja zaštita trenutno je ostati doma, stoga podržite kampanju #ostajemdoma

Linker
18. travanj 2024 08:59