Vedran Peteh
EKSKLUZIVNO IZ BERLINA

Zajedno u dobru, zlu i na filmu: Goran Navojec i Marija Škaričić prvi put kao muž i žena

U javnosti inače suzdržani, zagrebački glumci Marija Škaričić i Goran Navojec opušteno su pozirali kao par na filmskom festivalu u Berlinu nakon uspjeha drame ‘Mare’, u kojoj prvi put glume muža i ženu.

Ljubitelji umjetnosti znaju berlinski kolodvor ZOO kao zloslutno mjesto, na kojem se zbiva potresna radnja kultnog romana Christiane Felscherinow ("Mi djeca s kolodvora ZOO"), a samo pedesetak metara dalje nalazi se kino ZOO Palast, koje će nakon 2020. ostati zapamćeno kao mjesto sreće hrvatskih glumaca Marije Škaričić i Gorana Navojca.

- Prvi put sam se tako dugo gledala na filmskom platnu. Još sam zbunjena, ali ugodno zbunjena - rekla je Marija Škaričić nedugo nakon što je utihnuo dugotrajni aplauz kojim je na 70. Berlinskom filmskom festivalu nagrađena za ulogu u filmu "Mare".

Pored Marije s kojom surađuje na trećem filmu, švicarska redateljica hrvatskog podrijetla Andrea Štaka, ovaj je put angažirala i njezina životnog partnera Gorana Navojca te ih pred kamerama pretvorila u bračni par.

berlin 22.02.2020
Berlinale 
na slici ekipa filma Mare - marija skaricic, marin vidak, Mateusz Kosciukiewicz, karmela vidak, gabrijel vidak, goran navojec
foto vedran peteh
Vedran Peteh

Nije ih trebalo nagovarati

Iako nikad u medijima nisu rekli ni riječ o svojem privatnom odnosu te su sve od 2016. - kad se počelo šuškati da je među njima planula ljubav - na javnim mjestima izbjegavali i fotoreportere, Andrea Štaka nije ih morala nagovarati da postanu par na filmskom platnu.

- Ovo je posao. Nama je prirodno i lako biti zajedno pred kamerama. Uostalom, u filmu smo nešto sasvim drugo, to su neki drugi ljudi, a ne nas dvoje. Ni po čemu se naš stvarni život ne isprepleće sa životima naših likova - govori Škaričić.

Zajedničku sreću u Berlinu nisu skrivali, ali ipak se Goran držao po strani.

Prepustio je da na crvenom tepihu sva svjetla budu uperena u Mariju, zvijezdu večeri koja se u filmu pojavljuje u gotovo svakoj sceni.


Slavilo se, plesalo se

Publiku je očarala ulogom siromašne supruge i majke troje djece iz Konavala, koja pod pritiskom krize srednjih godina žudi za promjenom u životu.

- Naravno da sam se i ja našla u situaciji kada sam u potpunosti htjela promijeniti život. I to više puta. Najčešće bih pustila da vrijeme djeluje i taj osjećaj prođe - otkriva Marija Škaričić, koja je na berlinskoj premijeri zablistala u crnoj dekoltiranoj haljini modne dizajnerice Lane Puljić.

S ostatkom ekipe uspjeh je slavila u koktel baru Gainsbourg Le Club - Bar Americain, u dobroj atmosferi nekoliko je puta i zaplesala s Goranom.

Osmijesi su otkrivali mnogo više nego što bi ikakve riječi mogle reći o njihovoj vezi.

berlin 22.02.2020
Berlinale 
na slici goran bogdan , marijana mikulic
foto vedran peteh
Goran Bogdan, koji se u Berlinu predstavio s dramom 'Otac', u Berlinu se družio s nekadašnjom školskom kolegicom Marijanom Mikulić.

Jednako ushićen bio je i njihov kolega Goran Bogdan, koji je noć prije prošao kroz isti ritual - uspješna premijera u ZOO Palastu, pa slavlje do dugo u noć.

- Bila je to savršena posljednja klapa. Prava točka na i jednog lijepog, ali dugačkog procesa u kojem smo snimili težak i važan film - ponosno je rekao Bogdan nakon predstavljanja drame “Otac” srpskog redatelja Srdana Golubovića u kojoj igra glavnu ulogu.

Cijeli izvještaj i ekskluzivne fotografije s jednog od najuglednijih europskih filmskih festivala na kojemu su svjetla pozornice bila uperena i u naše zvijezde, pročitajte u novom broju magazina Gloria.

Linker
22. ožujak 2024 21:19