Ronald Goršić/Cropix / CROPIX
raketa odlazi

Utučeni Modrić: 'Osjećaj sjete prati tvoj oproštaj, iskazujem ti poštovanje za sve što si učinio'

Nitko nije ostao ravnodušan na vijest da Raketa, kako ga prijatelji od milja zovu, nakon 13 godina odlazi iz Hrvatske nogometne reprezentacije, a najemotivniji je bio njegov prijatelj Luka Modrić.

Kapetan Vatrenih, Luka Modrić nije krio emocije kada je Ivanu Rakitiću napisao par riječi vezanih uz njegov odlazak iz Hrvatske nogometne reprezentacije. Emocije su prštale na sve strane, a osim srca navijača, dirnuo je i samog Ivana.

"Sa žaljenjem sam prihvatio tvoje osobno izgovorene mi riječi i odluku o odlasku iz reprezentacije. Istovremeno osjećam veliko zadovoljstvo što smo više od 13 godina dijelili neponovljivu Vatrenu priču. Bila je čast igrati s tako velikim igračem i uz zahvalnost iskazujem ti poštovanje za sve što si učinio za reprezentaciju i hrvatski nogomet. Osjećaj sjete prati tvoj oproštaj od najdražeg nam dresa, ali bogatstvo emocija koje nas vezu čine nas sretnim jer ćemo o njima zajedno pričati cijelog života", piše u posveti na Instagramu Modrić uz zajedničku fotografiju s Rakitićem koji mu je kratko odgovorio: "Hvala ti na svemu kapetane, pajdo, brate..."

Uživao sam u svakoj utakmici koju sam odigrao za svoju domovinu, a nezaboravni trenuci sa Svjetskog prvenstva ostat će mi među omiljenim uspomenama u životu.

Dan ranije nogometaš je objasnio svoju odluku kazavši kako mu je oproštaj od hrvatske reprezentacije najteža odluka u karijeri, ali osjetio je da je ovo trenutak kada mora prelomiti i donijeti tu odluku. "Uvjeren sam da i dalje imamo sjajnu momčad koju čeka svijetla budućnost. Svojim prijateljima i suigračima u reprezentaciji želim svu sportsku sreću svijeta u narednim izazovima, a u meni će imati najvećeg navijača", objavio je Rakitić koji je svojedobno kazao kako je ponosan što je postao profesionalni nogometaš jer je time napravio nešto što nije uspjelo njegovom ocu. Naime, i njegovom ocu je to bila želja, no zbog neimaštine je morao odustati od nogometa i raditi na gradilištu.

View this post on Instagram

Teška srca donio sam odluku o napuštanju reprezentacije, ali odlazim ponosan na sve što sam sa svojim sugiračima i prijateljima napravio u najdražem dresu, za koji smo jednako ginuli u prijateljskim utakmicama i u finalu Svjetskoga prvenstva. Kao mali sanjao sam obući dres reprezentacije svoje domovine, a na koncu je taj moj san potrajao 106 utakmica. I sve što smo zajedno postigli kao momčad i kao nacija, zauvijek će ostati u mom sjećanju i u mom srcu, kao najveće dostignuće moje nogometne karijere. Sa suzom u oku opraštam se od dresa reprezentacije i od mojih suigrača i selim se na tribine, odakle ću ih bodriti s jednakim žarom, kao njihov najvjerniji i najveći navijač. Iznad svih Hrvatska... Ivan — It is with great emotion that I made the decision to announce my international retirement. It was a huge honor to have had the chance to represent my country, Croatia, at the international level and in the most prestigious competitions. 106 caps and 15 goals. What an incredible dream. Everything we achieved together as a Team, as a Nation, will remain forever in my memory and in my heart as the greatest accomplishment of my career. Count on me, I will be your biggest fan. Ivan @hns_cff #IvanRakitic

A post shared by Ivan Rakitic (@ivanrakitic) on

"Njemu sam time na najbolji način vratio sve ono što je on za mene učinio", izjavio je Raketa za kojega je ovo ljeto bilo prepuno velikih odluka. Prije par tjedana objavljeno je da više neće igrati u Barceloni, već će sljedeće sezone igrati u Sevilli.

Čitajte i:

Životni put Ivana Rakitića! Otac mu se odrekao snova zbog siromaštva, no on je sve ostvario

Za krizu ne znaju! Rakitić je Raquel osvajao dulje nego Ligu prvaka, no nije požalio

Mnogima je sedma godina braka krizna, ali ne i njima: 'Vrijeme je da se sjetimo posebnog dana'

Linker
18. travanj 2024 17:27