Darko Tomas/CROPIX
Recept Edina Mehmedovića

Simpatični trener Života na vagi otkriva koliko je malo potrebno da budemo sretni, ali i u dobroj formi

Hrvatska Lutrija i Gloria, kao partneri, pokrenuli su hvalevrijednu akciju pod nazivom 'Naša sreća je vaša sigurnost'. Kroz video priče poznatih osoba doznat ćemo kako život učiniti ljepšim usprkos svim izazovima. Ovoga puta razgovarali smo s poznatim trenerom.

Zagrepčanin Edin Mehmedović (38), magistar kineziologije i trener, smatra da fitness centri ulažu golemi napor kako bi ispoštovali higijenske uvjete u borbi protiv Covida-19 pa više nema izgovora za ljenčarenje. Lice koje smo upoznali kroz video specijle na našem portalu, a potom i u RTL-ovu showu "Život na vagi" kaže da tjelovježba omogućuje dug i kvalitetan život i zato je se ni u karanteni nije odrekao.

Više o tome otkrio nam je u videu, a podijelio je s nama i jednu skrivenu strast kojoj se više posvetio baš u ovim izazovnim vremenima.

"Budući da nas je samoizolacija dopala na samom početku, jer je mlađa kći bila u vrtiću gdje je jednom djetetu dijagnosticiran koronavirus, ti prvi dani bili su najteži. Nismo uopće izlazili iz stana, a poslije toga jedva smo dočekali da odemo u prirodu. Stalno smo hodočastili na obližnja brda, uz to sam trčao svaka dva dana, a supruga je prakticirala jogu" objašnjava Edin, koji je i drugima želio pomoći da ne "natuku" suvišne kilograme pa je pokrenuo kućni online trening Fitness soba.

Zbog svog životnog stila, brige za svoje klijente, ali prije svega za svoju obitelj - suprugu i dvije prekrasne djevojčice, Edin se savršeno uklopio u poruku kampanje ‘Naša sreća je vaša sigurnost’, časopisa Gloria i Hrvatske Lutrije.

"Stručna pomoć je najvažnija i zato mi ne pada na pamet petljati po automobilu bez savjetovanja s automehaničarom. Naše tijelo je mnogo vrednije od prijevoznog sredstva i stoga se ne ustručavajte zatražiti pomoć od nekoga tko je za to obučen" zaključuje popularni Edo.

Ako vam nedostaje motivacije ili inspiracije, Edo vam preporučuje ovaj set vježbi kojima ćete osnažiti mišiće corea i gornjeg dijela tijela.

Zagreb, 290419.
Samoborska 134.
Tjelovjezbe koje izvodi Edin Mehmedovic.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas/CROPIX


Girl power trening

Zbogom, opuštene grudi! Ovaj trening "vraća mladost" u dekolte.


1. vježba: plank ispruži ruku

Visoko aktivan trup, bez rotiranja kukova.


2. vježba: side plank rotacije

Rotacija gornje ruke ispod trupa, naglasiti rotaciju.


3. vježba:
hindu takni nogu

Rukom taknuti suprotno stopalo, rotirati trup.


4. vježba: otkloni

Rotirati tijelo u ramenima, a što manje u kukovima!


5. vježba: rotacije u stražnjem uporu

Podignuti pete visoko, rotirati trup, podignuti ruku iznad ramena.


Riječ je o kratkom, ali izazovnom treningu, koji možete izvoditi uz zadanu progresiju:

  • u prvom tjednu 10 ponavljanja,
  • u drugom tjednu čim više ponavljanja u 30 sekundi rada uz 30 sekundi odmora,
  • u trećem tjednu čim više ponavljanja u 40 sekundi rada uz 20 sekundi odmora.


Njegov recept je lako "kopirati", a što je najvažnije, svima nam može biti od koristi. Također, inspirirajte se našim prethodnim gostima koji su nam također iz prve ruke otkrili što ih usrećuje i čemu su se proteklih tjedana s guštom posvetili. Oni su bili:

Mirna Maras posvetila se skrivenim strastima i kroz te aktivnosti otkrila puno toga o sebi

Jole otkriva recept za dobar provod: 'Ne sjećam se kad sam ovako uživao kod kuće'

Male stvari su bitne: Omiljena loto djevojka otkrila nam je koji je njen recept za sreću

Linker
18. travanj 2024 11:33