Petra Nižetić i Anamarija Asanović
 Duje Klarić / Hanza Media
potražite pomoć!

Petra Nižetić progovorila o mentalnim problemima: 'Nema majke koja nije prošla kroz neki težak period'

Hrvatska voditeljica s američkom adresom u hvalevrijednoj inicijativi pozvala je žene koje trebaju - da potraže pomoć. Adresa je neprofitni "Centar za reproduktivno mentalno zdravlje" koji je posvećen trudnicama i roditeljima.

Hrvatska voditeljica s američkom adresom u hvalevrijednoj inicijativi pozvala je žene koje trebaju - da potraže pomoć. Adresa je neprofitni "Centar za reproduktivno mentalno zdravlje" koji je posvećen trudnicama i roditeljima.

Poznata hrvatska voditeljica s američkom adresom, Petra Nižetić Mastelić, progovorila je na svom Instagramu o iznimno bitnoj temi, o onoj o kojoj se ne priča često niti glasno. Ispričala je kako je malo prije negoli je ostala trudna sa sinom Jozom krenula na važno putovanje - ono prema higijeni mentalnog zdravlja. Isti je nastavila i nakon što se dječak rodio, a neprestan rad na sebi za nju je neopisiva nagrada.

Najbolje što možemo napraviti za sebe, svoje dijete i svoju obitelj.

Zamolila je usto sve da se upoznaju s radom neprofitne udruge "Centar za reproduktivno mentalno zdravlje" koja je posvećena dobrobiti trudnica, roditelja i budućih roditelja. "Ne ustručavajte se potražiti pomoć", napisala je Nižetić Mastelić.

Shvatila sam da je to, baš poput fizičkog zdravlja, (ako ne i više) neprestani rad, ali i neopisiva nagrada

Iz vlastite perspektive, kaže, zna o čemu priča. "Malo prije nego sam zatrudnjela s Jozom, krenula sam na jedno od najdražih putovanja u životu - higijena mentalnog zdravlja. Sada mogu reći da je to najbolja stvar koju sam napravila za sebe, svoje dijete i svoj brak. I nisam stala", rekla je Petra i dodala da nema majke koja nije prošla kroz težak period.

"Mislim da nema majke koja nije prošla kroz neki težak period, bilo u trudnoći, postpartumu ili kasnije tijekom odgoja; izgubila tlo pod nogama, osjetila anksioznost, napadaje panike, postporođajnu depresiju... Ako se suočavate s poteškoćama ili se osjećate nesigurno u ulozi majke, u tome niste same, potražite pomoć", zaključila je nekadašnja voditeljica u ovoj lijepom i hvalevrijednom potezu na društvenoj mreži.

Čitajte i:

Petra Nižetić priznala: 'Skoro smo odustali od vjenčanja'

Petra Nižetić donijela veliku odluku: 'Sad sam sigurna da je to jedini ispravni put'

EKSKLUZIVNO Poznata Splićanka i njezin suprug pucaju od sreće: Stigao je sin kojem su odabrali dalmatinsko 'retro' ime

Petra Nižetić se pohvalila: 'Ovaj čovjek me tjera da se smijem dok me sve ne zaboli'

EKSKLUZIVNO: Poznata Splićanka čeka prvo dijete, znamo i spol

Petra Nižetić Mastelić: Neizmjerno se veselim majčinstvu

Linker
26. travanj 2024 02:55