Katarina Klarić na jučerašnjem prelimirarnom izboru za Miss Universe Hrvatske u hotelu Esplanada u Zagrebu
 Instagram / Katarina Klarić
Prvi put bez publike

I Miss Universe Hrvatske pod strogim mjerama opreza zbog korone, jedna djevojka je diskvalificirana

Izbor za Miss Universe Hrvatske održat će se večeras na HRT-u. Svi koji će ući u studio, moraju pod kaznenom odgovornošću potpisati izjavu da nisu putovali nigdje izvan granica Republike Hrvatske.

Nova Miss Universe Hrvatske birat će se večeras - no zbog koronavirusa i preporučenih mjera opreza, održat će se bez publike u studiju. HRT će izbor prenositi uživo, a među odabranim ljepoticama u finalu izbora neće se naći 20-godišnja Katarina Klarić koja je u četvrtak, 12. ožujka, doputovala iz Graza. Odradila je, kako doznajemo, preliminarni dio natjecanja u četvrtak ranije tijekom dana, no kada je stigla na HRT kako bi sudjelovala na generalnoj probi uoči večerašnjeg izbora - nije mogla potpisati službenu izjavu da nije putovala ili boravila izvan granica Republike Hrvatske pa je suspendirana.

Razočarana djevojka nije skrivala tugu i žaljenje zbog svega na svom InstaStoryju. Rekla je da je izbačena bez razloga, neopravdano.

"Izgubila sam vrijeme, energiju i ljubav bez veze. Zbogom zauvijek", napisala je na svom Instagramu Katarina.

Katarina nije diskvalificirana odlukom Direkcije. Prekjučer je stigla iz Graza.

Iz Direkcije izbora za Miss Universe Hrvatske kažu nam da djevojka nije diskvalificirana odlukom Direkcije. Izrazili su žaljenje i otkrili nam da moraju poštivati sve ono što se zbog epidemije koronavirusa traži prilikom javnih okupljanja. Ivana Delač iz Direkcije izbora za Miss Universe kaže nam da razumiju razočarenje djevojke, ali i mjere opreza koje HRT poduzima.

Direkcija izrazila žaljenje, no javno zdravlje je prije svega

"Zbog izričitih mjera zaštite zbog koronavirusa izbor će se po prvi put održati bez publike u studiju HRT-a uz izravan televizijski prijenos. Katarina nije diskvalificirana odlukom Direkcije. Ravnateljstvo HRT-a zatražilo je da svi koji večeras dođu na televiziju (žiri i finalistice) moraju potpisati službenu izjavu da u proteklih 14 dana nisu putovali izvan ili unutar Republike Hrvatske", kaže Delač.

"Kako se u Hrvatskoj stanje o sigurnosti i preporučenim mjerama mijenjaju iz sata u sat odluka HRT-a donesena je jučer iza 12 sati, nakon što su sve djevojke odradile preliminarni dio natjecanja, koje je uz žiri održano u Esplanadi. Zbog nemogućnosti potpisivanja službene izjave, nažalost, djevojke ne može nastupiti u studiju HTV-a večeras, Direkciji je zbog toga iznimno žao", zaključila je PR menadžerica i nekadašnja Miss Universe Hrvatske - Ivana Delač.

Linker
19. travanj 2024 16:06