sunčane naočale nosi i po mraku

Zvijezda nove sezone 'Crno-bijelog svijeta': 'Ne mogu ni otići baciti smeće, a da nisam namirisan'

Mladi glumac Josip Ledina, kojeg ćemo gledati u novoj sezoni serije ‘Crno-bijeli svijet’ otkriva zašto ga zbog izbora odjeće prijatelji nazivaju ruskim bossom, uličarem i jahtašem.

Pred Josipom Ledinom (23), glumcem iz Splita koji je diplomirao na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, radni su ljetni dani: uskoro kreće na gostovanja diljem Hrvatske s predstavom "O miševima i ljudima" - nedavno izvedenom na Ljetnim noćima Teatra Exit - a krajem kolovoza dolazi na set četvrte sezone serije "Crno-bijeli svijet".

Kako biste opisali svoj stil?

Prijatelji mi u šali govore da se moje odijevanje svodi na tri 'lika'. Prvi je ruski boss - kad zimi nosim crnu dolčevitku, džemper i kožnati kaput. Drugi je uličar - reper, jer vrlo često na glumačke probe dolazim u trenirkama s kapuljačom. Ljeti pak postajem jahtaš, zbog bijelih lanenih košulja i polo majica koje kombiniram s kratkim hlačama.

Gdje kupujete odjeću?

Rijetko shoppingiram, ali kad odem, onda kupim sve za aktualnu sezonu. Najčešće u Peek & Cloppenburgu gdje ima jako puno brendova, ali i u H&M-u, Zari.

Volim donijeti i nešto neobično s putovanja.

Primjerice, s turneje u Kini vratio sam se sa sjajnom crnom majicom. S njene prednje strane vise dvije crne trake - dugačke do koljena. Moji modno osviješteni prijatelji u Splitu kad idemo na piće kažu: "Samo mi nemoj trake obuć’!"

zagreb 15.07.2020
Josip Ledina - glumac
foto vedran peteh
Vedran Peteh
Kao pravi Splićanin, sunčane naočale nosi i po mraku i po kiši

Postoji li neki scenski kostim koji biste i privatno nosili?

Sjećam se fenomenalnog crnog kožnatog mantila s prošlogodišnjeg snimanja filma Ede Galića “Šesti autobus”. Iako nikako nije moj đir, u njemu sam se osjećao baš moćno, što je išlo s likom kojeg sam tumačio.

To i jest poanta kostima - da bude asistent u ostvarenju uloge.

Koji su vam omiljeni modni detalji?

Kao pravi Splićanin, sunčane naočale nosim i po mraku i po kiši.

Volim veće retro modele, u posljednje vrijeme jedne s drvenim drškama i zlatnim detaljem. Ali, najvažniji stilski dodatak mi je parfem. Ne mogu ni otići baciti smeće a da nisam namirisan! Imam nekoliko favorita: lagani Armani Acqua di Gio, moćni Bvlgari Man in black, svježi i nepogrešivi Boss bottled, zanimljivi Issey Miyake Intense, a u hladnijim danima to je fatalni Dior Sauvage.

Čitajte i:

Glazbena uzdanica Antonije Šole! Pjevač se sam šiša i brije, a modne savjete prima od influencerica

Hat-trick J.R. Augusta: Otkrio čega mu u ormaru nikada ne fali i što nikada ne skida s glave

Domenica Žuvela otkrila što najčešće kupuje na muškom odjelu i čiji savjet uvijek sluša

Marko Tolja progovorio o supruzi Ani! Obožavaju se već dugi niz godina, no o njoj rijetko govori

Linker
17. travanj 2024 22:29