Getty Images For Ermanno Scervin
Kraljice proljeća

Vladarice dobrog stila: Sa sunčevim zrakama dolazi i vrijeme kožnatih jakni, odabrali smo najbolje!

Neki smatraju da se bez dobrog kožnatog komada ne može upotpuniti niti jedan ormar, pronašli smo ideje za svačiji stil i ukus.

Sa sve ljepšim vremenom i toplim temperaturama dolazi do smjene garderobe, kapute i deblje jakne uskoro će, ako već nisu, zamijeniti njihove laganije verzije. A nema boljeg pečata kompletnom looku od kožnate jakne. Neki čak smatraju da niti jedan ormar nije potpun bez komada sašivenog od kože, onog koji baš vama i vašem stilu odgovara.

Bilo da se radi o klasičnoj crnoj, 'motorističkoj' jakni, kožnatom sakou ili baloneru, bijeloj sportskoj ili jakni u jarkoj boji, svaka kombinacija dobiva poseban pečat kada preko ramena imate kožnati komad.

To je odjevni predmet koji, uz pravilnu njegu, može potrajati godinama, čak i desetljećima u ormaru, pogotovo ako je riječ o pravim kožnatim komadima, a ne onima od eko-kože. Njihova cijena je skuplja, što se može opravdati tom dugotrajnošću.

Već dugo vremena kožnate jakne nisu rezervirane za motorističke skupine kao i pripadnike alternativnih subkultura, nego ih se može vidjeti i u mnogo sofisticiranijim i poslovnim kombinacijama. Pogotovo kada je riječ o jakni skrojenoj kao sako ili baloneru načinjenom od kože.

Ako niste sigurni u kakav komad uložiti novac, možda je bolje da se za prvu jaknu držite klasike, jednostavnog kroja, crne boje koju možete kombinirati s nebrojeno mnogo stilova. Od sportski-ležerne kombinacije i tenisica, nježne haljine ili pak poslovnog looka upotpunjenog cipelama na visoku petu.

Obična crna jakna, bez obzira je li krojena u motorističkom stilu ili je očišćena od zakovica dat će poseban pečat u svakoj prilici.

Veliki povratak imaju kožne jakne koje evociraju osamdesete. Velike i široke, najčešće crne boje i načinjene od teške kože.

Drugi klasik je klasična sportska bijela kožna jakna. Idealna za sunčane dane i sportsku eleganciju, odlična je za kombinacije uz tenisice, ali, naravno može se nositi i uz cipele na visoke potpetice.

Kraće rezane, a široke jakne u neutralnim, ali svjetlijim bojama idealne su za 'podizanje' svih kombinacija. Uz takav statement komad odisat ćete i originalnim stilom, ali i elegancijom.

View this post on Instagram

Leather jacket #leatherjacket #style

A post shared by Leather Coats & Bags (@katyakant) on

Kožna jakna koja je krojena kao sako daje poseban pečat svakoj kombinaciji. Bilo da je nosite na klasičan kostim ili oversized hlače, nećete proći nezapaženo.

Jedna od zanimljivijih varijacija definitivno su jakne s ukrasima i mekanim širokim reverima, one tom odjevnom predmetu daju dodatnu ženstvenost, koja je u osnovnom kroju uklonjena.

Brušena koža neizostavna je verzija za sve one koji vole na opip ugodnu odjeću na svojoj koži kao i mekane linije.

Neobičan kroj, zanimljiva vezanja, mekane i lagano oversized jakne podignut će svaku kombinaciju.

Gdje pronaći takve komade već znaju ljubiteljice vintage stila i oni koji kupuju u second-hand dućanima. Takva su mjesta idealna za pronalazak unikatnih komada. Prednost takve kupovine je, uz jedinstveni izgled koji neće imati previše ljudi u gradu i znatno povoljniji komadi, no dobro je imati na takvu odjeću treba pomnije pregledati da se utvrdi u kakvom je stanju.

Pročitajte i:

Linker
19. travanj 2024 19:06