Expo Dubai 2020.

Uz Rimčevu Neveru u Dubajiu hrvatski dizajn predstavlja popularna Krie design haljina Kristine Burje

Glavna tema Expo 2020. je “povezivanje umova i stvaranje budućnosti" i to kroz održivost, mobilnost i prilike, u što se savršeno uklopio komad poznate domaće dizajnerice.

U Hrvatskom paviljonu na Expou 2020. u Dubaiju nedavno je predstavljen Advent u Zagrebu i izložena je Krie Design "Bow" haljina koja je povezala Ujedinjene Arapske Emirate i Hrvatsku kroz dizajn. Glavna tema Expo 2020. je “povezivanje umova i stvaranje budućnosti" i to kroz održivost, mobilnost i prilike.

Iako u fokusu Expoa nije modna industrija sama po sebi, ipak bi bilo nemoguće govoriti o održivosti i mogućnostima bez povezivanja s modom. To su prepoznale mnoge zemlje, uključujući Hrvatsku.

image

Haljina Krie designea

GORAN MATIJAšEC

Logičan izbor hrvatskog predstavnika održive mode bio je Krie Design koji je dio multinacionalnog projekta Green Fashion Weeka, a koji je imao prvo predstavljanje u Abu Dhabiju, na Abu Dhabi Fashion Sustainability Experience 2016. godine te su slijedile edicije u San Remu, Milanu, Los Angelesu, Las Vegasu, Rimu, švicarskom Sassu San Gottardu i portugalskoj Algarve regiji. Svako modno predstavljanje ovog projekta pod pokroviteljstvom UN-a povezuje prirodne ljepote naše planete i modu, a sve s porukom važnosti očuvanja iste.

image

Haljina Kristine Burje

GORAN MATIJAšEC

2018. godine Krie Design dobiva pozivnicu za nastup na Arab Fashion Weeku kao prvi "sustainable" brand na svjetskoj razini koji je nastupio na ovom modnom događaju, a na kojem sudjeluje sve do danas. Da su Krie kolekcije oduševile ljubiteljice mode Ujedinjenih Arapskih Emirata potvrđuje i činjenica da je poznata arapska glumica Mayssa Maghrebi za sebe odabrala crvenu Krie haljinu s mašnom i izazvala oduševljenje na Instagramu gdje ju prati tri milijuna obožavatelja. Njezina kolegica, glumica Cynthia Samuel, bivša Miss Universe Libanona također je zablistala u "Bow" haljini koja je bestseller Krie Designa.

Tajna uspjeha ove haljine je što je konstrukcija savršena za svaki tip žene, a dizajnerski rukopis Kristine Burje razumljiv je i privlačan ženama širom svijeta.

image

Kristina Burja uz svoju kreaciju

GORAN MATIJAšEC

- Velika je čast predstavljati svoju zemlju na ovakvom impresivnom događaju. U našem prekrasnom paviljonu koji potpisuje arhitekt Ante Vrban, izloženi su automobil Nevera i haljina "Bow", za koju se šalimo da bi bilo bolje da se zove po mom prezimenu Bur(j)a. Expo 2020. trenutno je najmoćnije globalno poslovno središte na svijetu gdje se ljudi i kulture susreću i komuniciraju. Dubai povezuje ljude i stvara prilike. Krie Design je modna marka s ucrtanim planom održivog rasta i razvoja koji zagovaramo već sedam godina, kao pioniri na ovim prostorima. Originalnom pričom i prepoznatljivim dizajnom te zahvaljujući digitalnom svijetu postali smo vidljivi ljubiteljima mode u svim dijelovima svijeta, noseći oznaku "Made in Croatia", a meni kao dizajnerici i poduzetnici velika je želja da se probudi domaća modna industrija koja je nama malim proizvođačima izuzetno potrebna kao podrška u proizvodnji, kako bismo mogli konkurirati na svjetskom tržištu na kojem ima interesa za naš rad i ojačati lokalno gospodarstvo. Expo 2020. događaj je od kojeg bi svi mogli imati koristi. Pruža mogućnosti učenja, potiče razmjenu ideja i pokazuje posjetiteljima kulturno bogatstvo svijeta”, zaključila je dizajnerica Kristina Burja.

image

Kristina Burja

GORAN MATIJAšEC

Expo 2020. u Dubaiju traje do 31. ožujka 2022. godine, posjetili su ga mnogi poznati sportaši od kojih se ističe Lionel Messi, gospodarstvenici, lideri svih zemalja, a nedavno i bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja se u Hrvatskom paviljonu fotografirala uz jedinstvene eksponate, automobil Neveru i Krie haljinu, koji na najbolji način pokazuju novu poduzetničku energiju Hrvatske.

Linker
17. travanj 2024 03:19