Getty
Imamo ih sve

Usporedili smo tko bolje nosi haljine Matije Vuice, holivudske ili domaće zvijezde?

Nakon što su osvojile domaću scenu, bajkovite haljine Matije Vuice sve se više nose i u inozemstvu, a posljednja postaja bio je Hollywood. Tamo je Matija u sklopu noći Oscara održala reviju i ponovno dokazala da su njezine haljine ako stvorene za holivudski crveni tepih. No, ostaje pitanje tko ih bolje nosi, naše ili strane cure?

Predan dugogodišnji rad domaće dizajnerice Matije Vuice već joj se nekoliko puta višestruko isplatio, a prošlog tjedna je ponovno potvrdila koliko je kreativna i jedinstvena. Matija je na oskarovskom after partyju održala reviju u sklopu humanitarnog događanja koji je organizirala poduzetnica Daphna Edwards Ziman i svojim glamuroznim kreacijama oduševila sve prisutne.

Revija se održala u Harry Warner Estateu, u kući u kojoj je Marilyn Monroe pronađena mrtva i u kojoj oskarovski spektakl tradicionalno prate novinari, agenti i ostali uvaženi gosti.

"Evo samo za kraj ove divne avanture, jer uistinu je avantura raditi s Amerikancima... prepustiš se jer ovdje se nitko ne živcira, nema ljutnje...napetosti... hm, osim kod mene... (dizali su sklisku pistu prije revije da cure na popadaju)... a moj HRVATSKI STOL pravi navijači - kao i uvijek na bilo kojem kraju svijeta", tako je Matija Vuica opisala svoje iskustvo u Los Angelesu, koje joj je, po svemu sudeći, odlično sjelo.

Međutim, revija nije bila jedino iznenađenje. Za njezinim haljinama pograbile su se neke od svjetski poznatih dama koje su ih nosile na oskarovskim partyjima, a prva među njima bila je Rumer Willis, koja je odabrala istu Matijinu haljinu koju je već nosila na jednom događanju 2018. Riječ je o haljini od tila boje pijeska s bisernim perlicama i dubokim dekolteom u kojoj je kći Demi Moore i Brucea Willisa izgledala zaista senzacionalno.

Diane Lane at the Vanity Fair Oscar Party 2020 held at the Wallis Annenberg Center for the Performing Arts on February 9, 2020 in Beverly Hills, CA.
© OConnor- Arroyo/AFF-USA.com.
10 Feb 2020, Image: 497647732, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: OConnor- Arroyo/AFF-USA.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia
OConnor- Arroyo/AFF-USA.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia
Rumer Willis

Za tradicionalni Mercedes-Benz Oscar viewing party čak su dvije dame odabrale Matijine haljine - Maya Ford, djevojka bivšeg košarkaša Metta World Peacea, i američka influencerica Khloë Terae.

LOS ANGELES, CALIFORNIA - FEBRUARY 09: (L-R) Metta World Peace and Maya Ford attend the Mercedes-Benz Academy Awards Viewing Party at The Four Seasons Hotel Los Angeles at Beverly Hills on February 09, 2020 in Los Angeles, California. (Photo by Vivien Killilea/Getty Images for Mercedes-Benz)
Getty Images for Mercedes-Benz
Maya Ford i Metta World Peace

Maya je nosila bajkovitu haljinu s prozirnim dijelovima i strateški postavljenim crvenim ružama, a ovaj model neodoljivo podsjeća na onu koju je Lejla Filipović nosila na Music Awards Ceremony 2020 u Beogradu. Lejla je zablistala u sivkastoj kreaciji od tila sa stiliziranim ružama i prozirnim dijelovima koja joj je pristajala kao salivena.

Khloë Terae se pak odlučila na kraći, crni model s perjem i također prozirnim dijelovima od tila po kojima je Vuica poznata. Donji dio haljine još je zanimljiviji jer je u obliku balona pa malo podsjeća na krinoline koje su se nekad nosile.

Crne Matijine konstrukcije voli i Severina koja je za nastup u Sjevernoj Makedoniji (u sklopu ljetne turneje) prošle godine isfurala kombinezon posut mnoštvom perlica. Kombinirala ga je na svoj način - uz mrežaste čarape i visoke čizme preko koljena.

Vacev Gjorgji
Severina

Glumica Bahara Golestani, koju je Matija osobno upoznala, pojavila se u noći Oscara u dvije njezine haljine: kraljevsko plavom modelu i onom boje pijeska sa sjajnim aplikacijama i prozirnim tilom.

BEVERLY HILLS, CALIFORNIA - FEBRUARY 09: Bahara Golestani attends the 3rd Annual Griot Gala Oscars After Party 2020 Hosted By Michael K. Williams at Ocean Prime on February 09, 2020 in Beverly Hills, California. (Photo by Harmony Gerber/Getty Images)
Getty Images
Bahara Golestani

BEVERLY HILLS, CALIFORNIA - FEBRUARY 09: Actress Bahara Golestani attends the 21st Annual Cinemoi Oscars Party on February 09, 2020 in Beverly Hills, California. (Photo by Paul Archuleta/Getty Images)
Getty Images
Bahara Golestani

U eleganciji i sofisticiranosti definitivno joj može parirati i Zrinka Cvitešić koja često bira Matijine haljine za važna događanja i premijere, kako kod nas, tako i u inozemstvu, gdje je postigla veliki uspjeh. Haljina u kojoj je ostala zapamćena uistinu je posebna i dostojna zvijezde kao što je Zrinka.

Ne znamo što nam je na njoj ljepše - bogati šlep, ukras od tila na jednom ramenu ili boja perlica kojom je haljina ukrašena.

13th April 2014. The Olivier Awards 2014 held at the Royal Opera House, Covent Garden, London

Here, Zrinka Cvitesic., Image: 190526943, License: Rights-managed, Restrictions: *NO UK SALES*, Model Release: no, Credit line: Davidson / Goff Photos / Profimedia
Davidson / Goff Photos / Profimedia
Zrinka Cvitešić

Linker
18. travanj 2024 13:04