uoči inauguracije

Zaradila prvu modnu peticu: Jill Biden ljubičastim kaputom poslala važnu poruku

Joe Biden danas će postati 46. predsjednik SAD-a, a sve su oči uperene i u njegovu suprugu Jill, koja će od Melanije Trump preuzeti titulu prve dame Amerike.

Bračni par Biden uoči inauguracije, u društvu Kamale Harris i njezinog supruga, prisustvovali su komemoraciji žrtvama pandemije COVID-19 u Washingtonu, a fotografija na kojoj, okrenuti leđima, budući predsjednik i potpredsjednica sa svojim bračnim partnerima stoje ispred memorijalnog bazena Lincoln, obišla je svijet.

Mnogi su primijetili kako je za ovu prigodu 69-godišnja Jill Biden odabrala elegantnu modnu kombinaciju u upečatljivoj boji, kojom je "zaradila" sve pohvale na društvenim mrežama, a još važnije, svijetu poslala bitnu poruku.

Naime, u politici se ljubičasta boja smatra simbolom zajedništva pa je Jill, kojoj do sada nije bilo strano i fizički obraniti supruga pred napasnim prosvjednicima, poručila Amerikancima da je vrijeme da se ujedine, smatraju stručnjaci.

image
Dan uoči inauguracije, Jill Biden oduševila je pomno promišljenim outfitom
AL DRAGO/UPI/SHUTTERSTOCK

Ljubičastim kaputom sa zanimljivim vezanjem od baršuna, Jill je podržala američke dizajnere, odabravši model njujorškog dizajnera Jonathana Cohena.

Ispod kaputa nosila je dizajnerovu ljubičastu haljinu s vrpcom oko struka, iz kolekcije za zimu 2021. godine. Atraktivan outfit upotpunila je kožnatim rukavicama te zaštitnom maskom cvjetnog uzorka, također u ljubičastoj boji.

Melanija je nosila Louboutinke, a Jill ima svog favorita

Uz ljubičasti outfit, buduća prva dama odabrala je modne dodatke - satensku torbicu brenda Tyler Ellis i bež cipele od brušene kože, s potpisom Jimmy Choo pa se modni stručnjaci pitaju hoće li taj dizajner obilježiti njezin boravak u Bijeloj kući, baš kao što je Christian Louboutin obilježio garderobu Melanije Trump.

Joe i Jill Biden u sretnom su braku već 43 godine, te imaju 39-godišnju kći Ashley, a i njemu i njoj to je drugi brak.

Tko je Jill Biden, moguća sljedeća prva dama Amerike?

Jill Tracy Jacobs rođena je 3. lipnja 1951. godine, u gradiću Hammonton u New Jerseyju, poznatom po proizvodnji borovnica, no odrasla je u Pennsylvaniji.

Po horoskopu je Blizanac, ima 69 godina te je devet godina mlađa od Joe Bidena za kojeg se udala 17. lipnja 1977. godine u New Yorku pred 40 uzvanika.

Jill i Joe upoznali su se na spoju na slijepo, koji je dogovorio njegov brat Frank. Frank je studirao na sveučilištu Sveučilištu Delaware, baš kao i Jill te je svog brata, koji je tada bio pogođen stravičnim događajem iz obiteljskog života, htio upoznati s pametnom i simpatičnom kolegicom velika srca.

image
Moćna fotografija Joe Bidena i Kamale Harris sa supružnicima obišla je svijet
AL DRAGO/UPI/SHUTTERSTOCK

Romansi su zamalo presudile - njegove cipele

Mlađahna Jill i "stariji muškarac Joe" imali su o čemu pričati na prvom spoju, no skoro ga je zauvijek otpisala zbog njegovih cipela. Naime, studentica Jill naviknula je izlaziti sa studentima u tenisicama i klompama pa joj je pogled na mokasinke i ozbiljan sako uglađenog Josepha bio - smiješan. U intervjuu za magazin Vogue prisjetila se prvog dojma: "Mislila sam - bože, ovo nikad neće upaliti, ma ni za milijun godina".

Ipak, do kraja spoja, na kojem ju je Joe odveo u kino, Jill je promijenila mišljenje te sva ozarena u jedan ujutro nazvala majku da bi joj rekla: "Mama, napokon sam upoznala gentlemana!".

Ljubav je planula, a par je nakon dvije godine veze stupio u brak.

Tragedija koja je slomila obitelj Biden

Dok Jill u prvom braku s Billom Stevensonom nije imala djece, Joe je u braku s prvom suprugom Neilijom Hunter dobio dva sina, Beau i Roberta te kći Naomi koja je 1972. godine, zajedno s majkom Neilijom poginula u prometnoj nesreći. Dok je Joseph radio u uredu Neilija je sa svoje troje djece obavljala božićni shopping, a po povratku se u njihov automobil zaletio traktor s prikolicom. Tužna sudbina obitelji Biden tu nije stala. Beau Biden umro je 2015. godine, sa samo 46 godina, dvije godine nakon što je otkrio da tumor na mozgu.

Jill je Josephu i negovim dječacima vratila nadu

Joseph Biden Jill je upoznao tri godine nakon najveće tragedije svog života u kojoj je izgubio suprugu i kći, a ljubav koju je primio od Jill pomogla mu je da pokuša zacijeliti rane: "Vratila me u život. Počeo sam misliti da bi moja obitelj ponovno mogla biti cijela", prisjetio se Biden u memoarima "Promises to Keep".

Joe je neko vrijeme od svojih sinova tajio novu djevojku, no kad su Joseph i Robert upoznali Jill, odmah su "kliknuli", a dječaci su navodno i potaknuli oca da je zaprosi.

"Zaljubila sam se u muškarca i dva mala dječaka, koji su stajali na ruševinama nezamislivog gubitka. Nisam mogla ni zamišljati da ću se u dobi od 26 godina pitati - kako mogu zacijeliti slomljenu obitelj?", prisjetila se Jill u jednom razgovoru.

Linker
12. travanj 2024 13:38