Getty Images
SAMO ZA ODVAŽNE

Za modernu Pepeljugu: Cipele koje bi rijetko tko odabrao

Dežurni provokator u modnoj industriji predstavio je svoju novu kolekciju za jesen/zimu, a jedan od komada koji nikome nije promaknuo - jer jednostavno ne može - su štikle kakve bi rijetko tko nosio.

Dežurni provokator u modnoj industriji predstavio je svoju novu kolekciju za jesen/zimu, a jedan od komada koji nikome nije promaknuo - jer jednostavno ne može - su štikle kakve bi rijetko tko nosio.

Hoće li modni dizajner Demna Gvasalia, kreativni direktor brenda Vetements, uspjeti nametnuti trend "blještavih" modnih dodataka vrijeme će pokazati, iako njemu to nije na prvom mjestu. On je jedan od onih koji svake sezone pokušava pomaknuti granice i predstaviti nešto novo pa često i teško nosivo, poput prošlogodišnjih traperica.

Ovog puta privlači pozornost štiklama: nakon što je izbliza pokazao "motociklističke" i one "posute" različitim natpisima i logoima u neonskim bojama, Demna Gvasalia pokazao je i one koje podsjećaju na one koje u bajci nosi Pepeljuga. Naime, klasične štikle obložio je reflektivnim materijalom pa tko god da ih odluči nositi sigurno neće proći neprimijećeno.

U svojoj se novoj kolekciji za jesen/zimu kreativni direktor brenda Vetements vratio svojim korijenima i pripremio liniju u kojoj je prihvatio utjecaj kuće Maison Martin Margiela na svoj rad. On je tamo proveo tri godine pa je ovom kolekcijom želio pokazati koliko taj brend znači njemu, ali i njegovom brendu koji je prihvatio isti pristup "kršenja" pravila kada je odjeća u pitanju.

I dok se mnogi pitaju tko li će odabrati takve cipelice, mi znamo kome bi odlično pristajale: glumici Claire Danes u haljini Zaca Posena kojom su dočarali pravi spoj mode i tehnologije. Ona je u bajkovitoj haljini princeza kroja zablistala na prestižnoj Met Gali prije dvije godine, a posebno se isticala zahvaljujući optičkim nitima kojima je kreacija bila protkana pa je svjetlila u mraku.

Objavu dijeli Zac Posen (@zacposen)

Linker
29. travanj 2024 12:53