Getty Images
MET GALA

Vrijeme je za vrijeme! Otkrivena tema modnih Oscara, među domaćinima je i legendarna holivudska glumica

Vrijeme je za vrijeme! Otkrivena je tema jednog od najvažnijih modnih događanja: na Met Gali ćemo u svibnju iduće godine gledati kreacije posvećene vremenu.

Muzej umjetnosti Metropolitan je otkrio temu proljetne izložbe i gale koja ju prati i time pokrenuo odbrojavanje do najiščekivanijeg crvenog tepiha godine, nakon dodjele Oscara.

Proljetna izložba "About Time: Fashion and Duration" će istraživati modnu povijest Zapada, a kao nadahnuće koristit će se književna i filozofska djela poput romana Virginije Woolf te radova filozofa Henrija Bergsona. Bit će prezentirana kronologija mode od 1870. do 2020. godine, a većina izloženih predmeta bit će izvučena iz bogate riznice Costume Institutea. Met Gala će se iduće godine poklopiti i sa 150. godišnjicom muzeja pa je korištenje materijala iz vlastite arhive jedan od načina da se to obilježi.

--> Prisjetite se Met Gale 2019.: Najiščekivaniji modni događaj nije razočarao

S naglaskom na prolaznost vremena, bit će zanimljivo vidjeti što će gosti odabrati za crveni tepih modnog Oscara, s obzirom na to da je tema vrlo apstraktna. Na prošlim galama mogli smo uživati u odličnim outfitima zvijezda poput Lady Gage i Rihanne koje su poštovale temu, ali brojni uzvanici radije "igraju na sigurno" s lijepim toaletama koje nemaju veze s modnim zadatkom.

Izložba će za javnost biti otvorena od 7. svibnja pa sve do 7. rujna 2020. godine, dok će se Met Gala održati 4., prvog ponedjeljka u svibnju, kao i svake godine.

Kao i svake godine, domaćica je Anna Wintour, a pridružit će joj se Nicolas Ghesquière, kreativni direktor brenda Louis Vuitton, glumice Emma Stone i Meryl Streep te glumac Lin-Manuel Miranda.

Linker
20. travanj 2024 00:05