Profimedia, Uppa entertainment
Što je ovo?

Svi se pitaju tko bi za ovaj neobičan komad luksuznog brenda izdvojio nekoliko tisuća

Iako je jedan od najutjecajnijih brendova i najpoželjniji u prvom kvartalu ove godine, Balenciaga se svejedno često nađe 'na tapeti' zbog skupocjenih komada koji su, najblaže rečeno, neobični.

Ovog puta se korisnici društvenih mreža ne mogu načuditi novom odjevnom predmetu španjolske modne kuće pod vodstvom kreativnom direktora Demne Gvasalije: majici koja je upotpunjena košuljom našivenom s prednje strane. Twitteraši se ne mogu zasititi komentiranja novog komada iz kolekcije za jesen 2018., a za koji treba izdvojiti gotovo osam tisuća kuna. Nekoliko tisućica za odjevni predmet koji se može nositi na dva načina - kao košulja i kao majica.

Balenciaga

Naravno, korisnicima društvenih mreža nije trebalo mnogo da novi modni pothvat uspješnog dizajnera kritiziraju bez dlake na jeziku: mnogi su mislili da se radi o šali, dok je velik dio komentirao izraz lica modela koji je to morao nositi na fotografiranju, a koji kao da govori kako košulja-majica nema nikakvog smisla.

Balenciaga

Ovo nije prvi put da se kuća Balenciaga našla na udaru kritika: među najupitnijim komadima bile su njihova shopping vrećica za 1100 dolara, a najviše se govorilo o njihovoj torbi koju su mnogi proglasili čistom kopijom plastične torbe brenda IKEA, ali s jednom bitnom razlikom. Za IKEA torbu trebalo je izdvojiti tek nekoliko kuna, dok je Balenciaga bila vrtoglavih 15 tisuća kuna.

Linker
19. travanj 2024 13:41