Povratak starog sjaja

Stiže prava poslastica, projekt koji okuplja domaće dizajnere i zaljubljenike u modu

Uskoro ćemo moći uživati u brojnim revijama koje će prezentirati rad naših poznatih brendova, ali i mladih kreatora.

Modne revije, kao način predstavljanja modnih kolekcija u Hrvatskoj postale su gotovo pa iznimka. Upravo to bio je motiv nastanka projekta Atelier kao odgovor na pitanje koliko su zapravo važna predstavljanja modnih kolekcija uživo, kako dizajnerima, tako i ljubiteljima mode. Nedvojbeno je da su takvi događaji oduvijek privlačili zaljubljenike u modu, ali i širu javnost, željnu društvenih događanja. Može li modni editorijal, ma kako dobro bio osmišljen i realiziran, zamijeniti doživljaj kreacije u pokretu?

image

Platforma Atelier vrijednim dizajnerima daje prostor za djelovanje

ZVONIMIR FERINA

Hrvatska modna scena, unatoč svim poteškoćama itekako je aktivna, a u prilog tome govori i najava prve sezone nove hrvatske modne platforme Atelier koja će se održati 12. i 13. svibnja u Atriju Klovićevih dvora u Zagrebu.

Platforma Atelier vrijednim dizajnerima daje prostor za djelovanje, a kako svaki umjetnik djeluje u svom prostoru, globalnim rječnikom ateljeu, ime projekta nametnulo se samo po sebi.

image

Samom projektu priključila su se brojna poznata dizajnerska imena koja godinama djeluju na hrvatskoj modnoj sceni

ZVONIMIR FERINA

Samom projektu priključila su se brojna poznata dizajnerska imena koja godinama djeluju na hrvatskoj modnoj sceni, pa nas tako u Klovićevim dvorima prvog dana, 12. svibnja očekuju Boudoir, Jet Lag, Bite My Style, Martina Herak, unaesthetik, a sljedećeg dana Ivica Skoko, Delight, hrvatsko-srpski brand Steven Dockman i Luka Grubišić te su organizatori kao iznenađenje pripremili i jednu novu modnu poslasticu koja stiže iz susjedne Italije.

image

Hrvatska modna scena itekako je aktivna, a u prilog tome govori i najava prve sezone nove hrvatske modne platforme

ZVONIMIR FERINA

Posebno veseli što će u sklopu projekta doajen hrvatske mode Boris Pavlin, predstaviti novu kolekciju dosad neviđenih modela haljina, a očekuje nas i izložba živih lutaka kroz koju ćemo predstaviti brand ručno rađenih torbica Borshetta.

image

Projekta Atelier progovara koliko su zapravo važna predstavljanja modnih kolekcija uživo

ZVONIMIR FERINA

“Nadamo se da ćemo upravo ovim događanjem vratiti sjaj hrvatskoj modnoj sceni kakav ona i zaslužuje. Iznimno smo ponosni što nam se priključio velik broj renomiranih dizajnera koji godinama djeluju na našim prostorima te vjerujemo da ćemo uz pomoć vrhunskog tima koji se priključio projektu opravdati povjerenje dizajnera, ali i javnosti i stvoriti platformu koja će kroz godine graditi tradiciju, okupljati poznata, ali i nova, mlada imena i ostaviti veliki trag u modnom svijetu”, izjavila je Antonella Ušić Gotovac, kreativna direktorica Ateliera.

image

Ovo je događaj koji bi našoj modnoj sceni trebao vratiti stari sjaj

ZVONIMIR FERINA

Čitajte i: Odlučila sam isprobati modu u metaversu: Moj avatar nosi dizajnerske komade i ide na partyje

Partner projekta je Talijansko-hrvatska gospodarska komora (THGK) koja ove godine ima cilj predstavljanja talijanske regije Toscane u Hrvatskoj. Ta je regija poznata, ne samo po dugogodišnoj gastronomskoj i enološkoj tradiciji, već su upravo iz Toscane potekla brojna svjetski poznata dizajnerska imena iz svijeta mode, a ovu su suradnju prepoznali kao idealan spoj Italije kao svjetske prijestolnice mode te Zagreba kao hrvatske modne metropole.

Linker
03. prosinac 2023 07:24