Nebo joj je granica

Rovinjanka Petra Belle osvojila Vogue, radila za Versace i Dior, a nedavno je i diplomirala u Milanu

O manekenskom životu u Milanu u okolnostima nove normalnosti govori 22-godišnja Rovinjanka koja posljednje četiri godine ondje radi, a pozirala je za prestižne modne magazine.

Posljednje četiri godine Milano je dom manekenki Petri Vukotić, 22-godišnjakinji iz Rovinja, čije je lice i stas dosad krasilo modne editorijale talijanskog Voguea, britanskog AnOthera, francuskog Purple Fashiona...

Umjetničkog imena Petra Belle, surađivala je i s prestižnim kućama kao što su Versace i Dior, a trenutačno radi za jednu od najbrže rastućih modnih agencija, Select Milano. Posljednjih mjeseci njen život, doduše, znatno drugačije izgleda, a višesatna snimanja uživo s vizažistima, stilistima i fotografima zamijenjena su digitalnim formama.

image
Zahvaljujući karizmi i ljepoti krasila je i editorijal francuskog časopisa L’Officiel, a želja joj je preseliti se u Los Angeles i ‘probiti’ se na američkom tržištu
ENZO BELLINA
image
Prošetala je pistom za najveća imena svjetskog modnog dizajna.
Nima Benati

Poslovna dinamika je drugačija.

- Castinzi se uglavnom odrađuju online jer svi izbjegavaju nepotrebna okupljanja. Neobično je, ali svakako zanimljivo odrađivati i poneka snimanja s fotografima preko Skypea i FaceTimea te sastanke s agentima preko Zooma - govori Petra čiji dan i u pandemijskim okolnostima počinje treningom ili jogom. Taj joj je ritual osobito važan sada, kada joj je tempo zbog epidemiološke situacije usporen.

image
Petra, čije je matična agencija Models Management, u backstageu revije Versace s Phillipom J. Ellisom, dizajnerom u diviziji Versace Jeans.
Privatni album

Osobito sad zbog sporijeg ritma važno je baviti se sportom i svakodnevno vježbati jogu.

Sve se više-manje zatvara u 18 sati, a svaki put kad Petra ide na posao ili na casting mora sa sobom ponijeti isprintan i potpisan certifikat na kojem piše da je iz kuće izašla zbog poslovnih motiva. Neki klijenti traže da se na snimanje donese i negativan test na koronavirus, a maske na licu se na setu skidaju samo kad se dođe pred objektiv.

image
Trenutno je bitnije no ikad, kaže, ostati aktivan.
Privatni album

Promijenili su se i zahtjevi klijenata: snimaju se uglavnom lookbookovi i reklame za digitalne kampanje. No, mirniji poslovni period zbog pandemije Petri je donio uspjeh na akademskom planu: nedavno je, naime, diplomirala na Filozofskom fakultetu u Milanu (Università Statale di Milano). Sad kad se riješila studentskih obveza, lakše će joj, kaže, biti ostvariti novi cilj - biti model na američkom tržištu, a Milano zamijeniti Los Angelesom.

Linker
10. travanj 2024 04:34