Instagram
ispisala povijest

Promjene u Victoria's Secretu: Ovo je prva transrodna manekenka koja je dobila krila

Čini se da najpoznatiji brend donjeg rublja prolazi kroz velike promjene u poslovanju. Nakon što su prije godinu dana kazali da se to neće dogoditi, sada su objavili da se u njihove redove uključuje prva transrodna manekenka.

Victoria's Secret krajem srpnja je objavio kako se ove godine, prvi puta nakon 1995. godine neće održavati najiščekivanija revija donjeg rublja. Brend se posljednjih godina susreo sa sve više kritika, ponajviše onih vezanih za njihovu isključivost kada je u pitanju biranje novih anđelica.

Prije godinu dana direktor marketinga brenda Victoria’s Secret, Ed Razek naišao je na kritike nakon što je za Vogue izjavio kako ne razmišljaju o uvođenju plus size manekenki, kao niti transrodnih modela.

"Bismo li trebali imati transrodne manekenke na reviji? Mislim da ne bismo.. Zašto? Jer je naša revija fantazija", rekao je tada, a zbog ove izjave brend su napustile dvije anđelice - Karli Kloss i Lily Aldridge. Raznek je, izgleda, promijenio mišljenje jer je iz brenda doša vijest o prvoj transrodnoj anđelici, 22-godišnjoj Brazilki Valentini Sampaio.

PARIS, FRANCE - OCTOBER 01:  Valentina Sampaio walks the runway during Le Defile L'Oreal Paris as part of Paris Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2018 at Avenue Des Champs Elysees on October 1, 2017 in Paris, France.  (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images for L'Oreal Paris)

Vijest je na Twitteru objavila njezina sunarodnjakinja Lais Ribeiro, a Valentina je na Instagramu objavila fotografije sa snimanja, čime je potvrdila svoje novo radno mjesto.

Manekenka je rođena kao dječak, no kako je otkrila u jednom intervjuu, već s osam godina kod psihologa je shvatila da se osjeća kao djevojčica. Kada je imala 12 godina, odlučila se nazvati Valentina. Javnosti je već poznata jer ovo nije prvi put da je manekenka ispisala povijest.

Na naslovnici Vogue 2017. godine osvanula je kao prvi transrodni model na naslovnici tog časopisa, a nakon toga pojavila se i u ostalim izdanjima modne biblije. Trenutno je zaštitno lice brenda Balmain za L’Oreal, a surađivala je i za H&MxMoschino kolekciju.

Linker
20. travanj 2024 07:02