Josephine Skriver, Jasmine Tookes, Lily Aldridge, Adriana Lima,Elsa Hosk i Alessandra Ambrosio na modnoj reviji donjeg rublja prošle godine
 Getty Images for Victoria's Secr
Victoria's Secret Show

Potpuni promašaj: Najglamuroznija revija na svijetu pretvara se u najveći skandal

Iako se show dosad većinom održavao u New Yorku, voditelji američkog brenda prošlih nekoliko godina odlučili su malo "putovati" svijetom pa su nakon Londona i Pariza odabrali daleki Šangaj i - sve se čini da su pogriješili.

Organizatori najočekivanije revije donjeg rublja odlučili su ovogodišnju modnu pistu smjestiti u Šangaj što će biti prvi put da se Victoria's Secret Show održava u Kini. Razlog zbog kojeg su odabrali taj grad je ogromno kinesko tržište koje žele osvojiti i kupcima približiti svoje proizvode. Ipak, samo nekoliko dana prije snimanja revije, koja će biti prikazana 28. studenoga, nižu se problemi – čini se da kineska vlada organizatorima baš i ne ide "na ruku".

PARIS, FRANCE - NOVEMBER 30:  Adriana Lima and Elsa Hosk the Victoria's Secret angels walks the runway at the Victoria's Secret Fashion Show on November 30, 2016 in Paris, France.  (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images for Victoria's Secret)
Getty Images for Victoria's Secr

Gigi Hadid neće nositi reviju.

Samo nekoliko dana prije snimanja, model Gigi Hadid, koja je već dva puta nosila reviju brenda Victoria's Secret, potvrdila je da ove godine neće šetati modnom pistom u Šangaju.

PARIS, FRANCE - NOVEMBER 30:  Gigi Hadid walks the runway during the 2016 Victoria's Secret Fashion Show on November 30, 2016 in Paris, France.  (Photo by Dimitrios Kambouris/Getty Images for Victoria's Secret)
Getty Images for Victoria's Secr
Gigi Hadid

U svojoj kratkoj objavi na Instagramu nije otkrila razloge svojeg izostanka, ali svi smatraju kako se radi o rezultatima kampanje na društvenim mrežama #GigiGetOutOfChina koja je pokrenuta nakon što se društvenim mrežama proširio video na kojem ona "ismijava lik Bude". Čini se kako će njezina mlađa sestra Bella nastupiti u Šangaju, unatoč komentarima kako je ona jednako kriva jer je snimila Gigi i objavila tu snimku.

PARIS, FRANCE - NOVEMBER 30:  L-R) Gigi Hadid and Bella Hadid pose backstage prior to the Victoria's Secret Fashion Show on November 30, 2016 in Paris, France. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images for Victoria's Secret)
Getty Images for Victoria's Secr
Gigi Hadid i Bella Hadid

S druge strane su modeli kojima je odbijena viza pa tako svoju priliku da nose donje rublje jednog od najpoznatijih brendova neće imati tri modela iz Rusije: Julia Belyakova, Kate Grigorieva i Irina Sharipova te ukrajinska manekenka Dasha Khlystun. Navodno su njihove objave na društvenim mrežama ocijenjene uvredljivima.

Adriani Lima još nije odobrena viza.

Zbog "diplomatskog problema" još uvijek nije odobrena viza jednoj od najpoznatijih Viktorijinih anđelica. Adriana Lima još uvijek nije objavila ništa na svojim profilima na društvenim mrežama o odlasku u Kinu, dok se drugi modeli itekako hvale i prate svaki korak. Ako Lima ne uspije doputovati u Šangaj, bit će to prava katastrofa - ona im je jedno od najprepoznatljivijih lica, a i veteranka je brenda koja je nosila svaki show od 1999., osim onog 2009. godine.

PARIS, FRANCE - NOVEMBER 30:  Adriana Lima walks the runway during the 2016 Victoria's Secret Fashion Show on November 30, 2016 in Paris, France.  (Photo by Dimitrios Kambouris/Getty Images for Victoria's Secret)
Getty Images for Victoria's Secr
Adriana Lima

Katy Perry je zauvijek zabranjen ulazak u Kinu

Iako nije službeno potvrđeno tko će nastupiti od glazbenika, naširoko se pisalo da će ove godine publiku zabavljati Harry Styles, Katy Perry i Miguel. Ipak, postoji "mali" problem sa slavnom pjevačicom, koja je već nastupila na VS Showu 2010. godine. Ona navodno ne može uopće ući u Kinu jer joj je doživotno zabranjen ulazak. Odbijen joj je zahtjev za vizu, a razlog je najvjerojatnije njezin nastup 2015. u Taipeiu, glavnom gradu Tajvana koji traži svoju neovisnost. Ovo nije prvi put da je Kina zabranila nekim slavnima ulazak zbog njihovog ponašanja jer se za svakog umjetnika koji želi nastupiti u Kini provjeravaju društvene mreže te vijesti iz medija kako bi se utvrdilo je li učinio nešto što bi moglo biti uvredljivo za zemlju.

LOS ANGELES, CA - NOVEMBER 07:  Singer Katy Perry performs at the Staples Center on November 7, 2017 in Los Angeles, California.  (Photo by Kevin Winter/Getty Images)
Getty Images
Katy Perry

Kontroverza od prošle godine

Čim je objavljena lokacija ovogodišnje modne revije, mnogi su najavili da se mogu očekivati problemi. Naime, nakon showa prošle godine, brend je optužen za aproprijaciju kineske kulture, osobito zbog outfita s ogromnim zmajem koji je bio omotan oko modela Else Hosk.

PARIS, FRANCE - NOVEMBER 30:  Elsa Hosk walks the runway at the Victoria's Secret Fashion Show on November 30, 2016 in Paris, France.  (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images for Victoria's Secret)
Getty Images for Victoria's Secr
Elsa Hosk

I mediji su u problemima

Modne blogerice otkazuju svoja putovanja jer im kineska vlada ne želi odobriti vize, televizijski producenti ne mogu se izboriti za dopuštenje da snimaju i izvan Mercedes-Benz Arene gdje se revija održava, a služba za medijske objave američkog brenda ne može ništa objaviti bez odobrenja. Mnoge televizijske kuće boje se da će potrošiti veliki dio svojeg budžeta na to, a nemaju pojma što će uopće moći snimati kada stignu u Šangaj.

Linker
14. travanj 2024 10:34