Modni dodatak sa simbolikom

Poruka mira za frajerice: Nakit s motivima masline atraktivan je i trajan ukras svakom stilu

Proljetna kolekcija dizajnerice Vesne Zadro zrači optimizmom, a nadahnuta je ljepotom lista i drva masline.

Proljeće kao nada, a maslina kao simbol mira, vječnosti i pobjede - kolekcija nakita za aktualnu sezonu dizajnerice Vesne Zadro (38), izrađena od srebra, mjedi i maslinovog drva, prožeta je životnim optimizmom.

- Ovo doba godine je specifično jer je vrijeme buđenja i stvaranja novog života, a s obzirom na izazove s kojima smo suočeni, nada nam je potrebna više nego ikada - kaže vlasnica brenda Frajerica Handcrafted Jewelry, koju je za novu kolekciju nadahnula slika maslinovog lista akademske slikarice Sanele Đurinac Raič.

image
Vlasnica brenda Frajerica Handcrafted Jewelry po struci je upravna pravnica, a od lani je i oblikovateljica suvremenog nakita.
LUCIJA TRUPKOVIĆ

Čitajte i: Pastelne boje i pametni krojevi: Dizajnerica iz Pule napravila prvu žensku kolekciju odijela

Maslinov list je tako pretvoren u atraktivne naušnice, a njegovo drvo postalo je ukrasni element narukvica i prstenja od metala i plemenitih kovina geometrijskog oblika. Svaki je komad ručno izrađen, pazeći da ne bude samo atraktivan već i funkcionalan te trajan.

- U izradi nakita vodi me ljubav i nadam se da se tu emociju prenosim na kupca. Svaki komad napravljen je sa željom da ga osoba koja ga odabere prepozna kao svog, da ga s ponosom nosi, da postane dio njezine osobnosti, a da se može nositi svaki i cijeli dan, uz različite odjevne kombinacije - govori Vesna, upravna pravnica i stručna specijalistica ekonomije, koja je brend Frajerica Handcrafted Jewelry pokrenula 2015.

image
Frajerica Handcrafted Jewelry
ZVONIMIR FERINA

Čitajte i: Novo ruho tradicije: Pokrivala za glavu s etno motivima slave bogatu povijest Lijepe Naše

Prije dvije godine dala je otkaz u struci i u potpunosti se posvetila dizajniranju nakita. Lani je nakon usavršavanja na zagrebačkom Pučkom otvorenom učilištu dobila i zvanje oblikovateljice suvremenog nakita. Njene su kreacije prepoznatljive po zanimljivim oblicima i kombinacijama materijala - poludragog kamenja, srebra, mjedi, inoksa, drva i raznih metala, a izrađuje ga i prema narudžbi i željama klijentica.

Linker
16. travanj 2024 06:32