Ljepote i priroda

Pod zvjezdanim nebom: Matija Vuica ekskluzivnom revijom na Šolti proslavila 40 godina karijere

U kombinaciji s modnim producentom Viktorom Dragom koji je zaslužan za kreativne instalacije na glavama modela, Matija Vuica revijom na Šolti pokazala je zašto ju uvijek iznova biraju brojne strane i domaće zvijezde. Pod zvjezdanim nebom, slavila je 40 godina rada, a slavlju se pridružila i njezina kolegica Marijana Batinić.

Ikona domaće modne scene i modna dizajnerica Matija Vuica, nakon spektakluatne reviji u staroj gradskoj jezgri povijesnog grada Trogira, radno je ljeto nastavila na otoku Šolti, gdje je proslavila 40 godina karijere. Pod zvjezdanim nebom, na pisti dugoj 150 metara u sklopu hotela Martinis Marchi, Matija je uz pomoć modnog producenta Viktora Drage još jednom dokazala zašto je najjače ime na hrvatskoj modnoj sceni čije kreacije ponosno nose i holivudske zvijezde.

image
Matija Vuica održala je modnu reviju na otoku Šolti
PROMO
image
Revijom je dizajnerica obilježila 40. godina karijere
PROMO

Pod zvjezdanim nebom. Tako je najjednostavnije Matija opisala atmosferu njezine revije koja je okupila i brojne poznate goste. U prvom redu tu su voditeljica i modna dizajnerica Marijana Batinić, koja je nekoliko sati provela u društvu supruga Mateja Pašalića i barem nakratko odmorila od silnih roditeljskih obaveza.

Brojni okupljeni uživali su u reviji na kojoj su modeli nosili otprilike četrdeset Matijinih haljina, ručno rađenih unikata, od najfinije svile i detalja od čipke, kristala, svjetlucavih stakalaca i reflektirajućih zrcala. Vješto je spojila svijet bajke, mode, čarobnih priča inspiriranih autentičnim hrvatskim kulturnim i etno nasljeđem i slavenskom mitologijom, a u tome joj je pomogao Viktor Drago koji je zaslužan za kreativne instalacije na glavama modela.

image
Dizajnerica je predstavila po jednu kreaciju za svaku godinu
PROMO
image
Za instalacije na glavama modela zaslužan je Viktor Drago
PROMO

"Instalacije na glavama modela, koje su prkosile gravitaciji, izrađene su od lokalnog otočkog raslinja te je svaka izvedena u kombinaciji s haljinom. Od vinove loze, korijena posušenih stabala, oblikovani u konstrukcije, gusarske lađe i drvene brodove, sa svilenim jedarima, odvažno su plovile neobičnom morskom pistom", rekao je Drago.

Čitajte i: Kombinacija Matije Vuice prava je inspiracija za ljetni look! U 'it' haljini prisjetila se mladosti u Zagrebu

Matija sad napokon može odmarati, a o svojem planu za ovo ljeto govorila je u intervjuu za Gloria.hr u sklopu našeg eventa Ljetni vrt.

“Volim na godišnjem odmoru kombinirati rad i rekreaciju. Nakon revije u Trogiru i na Šolti, idem za svoj Metković, u moj divni vrt, odlažem tu gomilu stvari koje nosim sa sobom i onda ćemo opet ove godine odabrati jedan otok. Koji će ove godine biti? Možda Korčula, ne znam. Možda neki dalji. Svake godine je neki novi”, rekla je Vuica te dodala kako je neizbježna destinacija i drevni Dubrovnik.

image
Marijana Batinić sa suprugom Matejem Pašalićem
PROMO

Bogatstvo sadržaja na Šolti

Prošli vikend na Šolti održan je tradicionalni Martinis Marchi Summer party koji već deset godina zaredom organizira Martinis Marchi prvog vikenda u kolovozu, u bajkovitom baštinskom hotelu, restoranu i marini u mjestu Maslinica na otoku Šolti. Ove godine pod nazivom "Under the moonlight", Martinis Marchi donio je na Šoltu spektakl, na kakvom može pozavidjeti bilo koja svjetska destinacija i opravdao naziv luksuzne oaze Jadrana.

Čitajte i: Spektakularna revija omiljene dizajnerice: Ana Gruica i Iris Rajčić predvodile slavlje Matije Vuice

Okupljeni gosti, vlasnici skupocjenih Sunseeker jahti te gosti boutique hotela, koji u diskreciji ugošćuje brojna imena poslovnog, sportskog svijeta i showbusinessa, te gosti ovog posebnog eventa ali i stanovnici i gosti otoka Šolte, uz izuzetan interes, potpuno su ispunili Martinis Marchi marinu.

image
PROMO
image
Martinis Marchi marina
PROMO

Otvorena je i umjetnička izložba otočkih motiva akademske slikarice Nine Šestanović. U sumrak usljedilo je službeno otvorenje i zahvala direktora Ivana Kureta partnerima i vjernim gostima koji se svake godine vraćaju na ovo posebno mjesto. Nizali su se akrobatski performansi i glazbene točke modernog orkestra koje su zabavljale goste prije prave modne bajke, ekskluzivne revije dizajnerice Matije Vuice.

image
Atmosfera je bila bajkovita
PROMO
image
Ivan Kuret
PROMO

Zabava pod zvijezdama se nastavila u raskošnim vrtovima dvorca na predivno uređenom travnjaku, gdje su gosti služeni Mumm šampanjcem i bogatim delicijama, koje je cijelog dana pripremalo osoblje Martinis Marchi restorana. Jela su sljubljena uz vrhunska vina Skaramuća vinarije. Nakon bogate večere, užitak je upotpunio naš poznati pjevač Marko Tolja koji je divnim glasom i vještom interpretacijom bezvremenskih hitova, zaokružio ovu bajkovitu večer, kakva i dolikuje najljepšem dvorcu na Jadranu kojeg biraju i svjetske zvijezde te u sigurnosti i diskreciji uživaju u ljepotama naše obale i gastronomske ponude.

image
Marko Tolja 'pobrinuo' se za glazbeni dio večeri
FOTOGRAFIJE: PROMO
Linker
19. travanj 2024 14:17