Foto: Karla Jurić i Ive Trojanović
IZ ŽABLJE PERSPEKTIVE

Nova eNVy room kolekcija oda je bezvremenskoj ljepoti, glamuru i ženstvenosti

Izazovna vremena i iznenadne krize, koliko god neizvjesne bile, ne bi nas smjele pokolebati u tome da tražimo ljepotu i u njoj uživamo svim čulima.

Pomalo eskapistički, upravo bismo tada u njoj trebali pronaći utjehu i oslonac, odmak od realnosti, prozor u neke nove svjetove i podsjetnik da je ozračje koje se ponekad doima beznadnim ipak samo privremeno. Upravo zato, popularni je modni dvojac eNVy room nastavio neometeno stvarati, a za aktualnu toplu sezonu kreirao je kolekciju koja u fokus stavlja prepoznatljive kanone njihovog estetskog rukopisa, snažno se oslanjajući na bajkovitost, eleganciju, romantiku i ženstvenost, no prvenstveno pričajući priču o bezvremenskoj ljepoti koju nikada ne smijemo prestati tražiti, stvarati i o njoj maštati.

Karla Jurić i Ive Trojanović

Foto: Karla Jurić i Ive Trojanović

Novu eNVy room kolekciju, dizajneri Vjeko Franetović i Nikica Ivančević uobličili su u neodoljivu odu ljepoti koja nadilazi vrijeme, te nas poziva da na trenutak zaboravimo brige i prepustimo se maštanju uranjajući u neke druge svjetove. Bezvremenost su, u svom prepoznatljivom stilu, iznova postigli čvrsto ispreplićući prošlost i sadašnjost, nadahnjujući se postulatima davnih modnih era, ali istovremeno ne zanemarujući suvremene ideale ljepote.

Foto: Karla Jurić i Ive Trojanović

Krojevi, kao i mnogo puta do sada, evociraju pedesete godine prošlog stoljeća, vrijeme kada je moda akcentirala gracioznost i zavodljivost ženske siluete, a inspiracija raskošnom estetikom Viktorijanske ere, vidljiva u detaljima poput visokih i pomalo strogih, zatvorenih ovratnika i voluminoznih rukava, unosi dašak dramatičnosti i uvijek dobrodošlog glamura.

Foto: Karla Jurić i Ive Trojanović

Prepoznatljivi elementi i u ovoj se modnoj priči eNVy rooma simbiotički prožimaju kreirajući očaravajuću seriju odjevnih predmeta među kojima dominiraju omiljene im haljine u midi i maksi dužinama, elegantni kombinezoni i odijela.

Foto: Karla Jurić i Ive Trojanović

Svjetlucavi materijali s floralnim motivima, romantična čipka i cvjetne aplikacije doprinose nježnoj razigranosti, naglašena ramena, svileni saten i lepršavo perje unose prstohvat glamura i elegancije, a duboki prorezi, transparentne tkanine i izrazito otvorena leđa dodaju kolekciji dašak decentno provokativnog seksepila koketno oponirajući zatvorenim ovratnicima i punim materijalima.

Foto: Karla Jurić i Ive Trojanović

Krojevima koji, prateći liniju tijela, odražavaju senzualnost i ženstvenost, suprotstavljena je voluminoznost postignuta kaskadnim volanima ili transparentnim lepezastim motivima na dekolteu, a koji se u pojedinim modelima spuštaju niz visoki prorez na donjim dijelovima. No, u jedinstvenoj simbiozi svih svojih suprotnosti, kolekcija svakim svojim detaljem šalje bezvremensku poruku o ljepoti.

Foto: Karla Jurić i Ive Trojanović

Fotografije kampanje kutom snimanja iz žablje perspektive simboliziraju izdizanje iz postojećeg stanja neizvjesnosti, preuzimanje kontrole, ustrajanje i optimizam kojem se moramo vratiti. Fotografije potpisuje mladi talentirani dvojac Karla Jurić i Ive Trojanović, u ulozi modela našla se Leonarda Zeba, za kosu je zaslužna Draška Topić, a make-up je djelo Silvija Ivkića. Lookbook cjelokupne kolekcije izlazi uskoro.

Čitajte i:

Novi pothvat modnog dvojca: Envy Room uz vjenčanice od sada nudi i zaručničko prstenje sa svojim potpisom

Revija koju nitko nije htio propustiti: Nina Badrić zablistala u odijelu, Jelena Veljača odabrala mini čipkastu haljinu

Nove čarobne vjenčanice stižu iz eNVy room radionice

Modni dvojac eNVy room ponovno oduševio: Najnovija kolekcija sadrži jedan veliki modni hit

Kao s modne piste: Franka Batelić blistala u bijelom topu iz snova, ali svi su gledali u 'vatrenu' Jelenu Rozgu

Linker
30. svibanj 2023 05:11