Ponešto za svakoga

Nova C&A kolekcija potiče održivost, a stiže nam i denim proizveden u Europi

Popularni brend je za nadolazeću sezonu pripremio pregršt različitih stilova za sve ukuse, a posebno se ističe jeans koji je proizveden u Njemačkoj.

Modna kuća C&A s dolaskom proljeća donosi nove razigrane kolekcije. Brend se pridružuje buđenju proljeća, prvim zrakama sunca, slobodnim mislima, prozračnim materijalima i toplim ljetnim večerima. Kolekcija proljeće/ljeto 2022 je podijeljena u nekoliko tematskih cjelina koje je moguće kombinirati u bezbroj modnih varijanti.

Uz otvorenje nove tvornice denima u njemačkom gradu Mönchengladbachu - FIT factory, C&A predstavlja i novu Forever Denim kolekciju od organskog pamuka. Isto se ujedno smatra i novim smjerom u postizanju održivih rješenja u proizvodnji tekstila.

image

C&A predstavlja i novu Forever Denim kolekciju.

PROMO

Clockhouse – mladenačka kolekcija

Za liniju Clockhouse dizajneri C&A su za proljeće i ljeto 2022. osmislili tri glavne kolekcije - 90s Revival, Folk Festival i Genderless Collection. Sve kolekcije imaju svoju priču i fokusirane su na "ready-to-wear" trendove za Gen Z. Pokrivaju street style kulturu iz 90-ih, boemski stil i rukotvorine.

Nineties Revival kolekcija odražava period koji je još uvijek dominantan na društveni mrežama. Inspiriran urbanom modnom estetikom kombinira "girl gang" i "boy squad" uz atletske podtonove. Japanska anime i manga kultura u velikoj mjeri je utjecala na stvaranje ove kolekcije. Izraženi su vrećasti krojevi hlača, cargo jeans, izbijeljeni uzorci uz mini crop-topove i kratke majice preko čega se u slojevima nose oversized košulje i jakne. Na majicama su otisnuti slogani s pozitivnim porukama što čini svojevrsnu suprotnost dizajnu koji komunicira buntovništvo. U bojama dominiraju crna i bijela, uz plavu i ljubičastu.

Nježni uzorci, livadno cvijeće, tradicionalni japanski ručni radovi i vez inspiriran folklorom - sve je to predstavljeno u održivoj kolekciji Folk Festival. Idealno se slaže s novootkrivenom sklonošću Gen Z za rukotvorinama, miješanjem uzoraka, pleteninom, pamučnim jaknama, paisley printevima i utkanim elementima. Nošena uz denim, estetika ove kolekcije ostavlja dojam rukotvorina i popravljenog odjevnog predmeta. Tradicionalne tehnike izrade kao shibori bojanje, ručni blok otisak i indigo bojanje bili su inspiracija u nastanku ove linije. Paleta boja sadrži različite nijanse plave, od duboko zasićene indigo plave do različak plave za modne piste.

image

Za liniju Clockhouse dizajneri C&A su za proljeće i ljeto 2022. osmislili tri glavne kolekcije.

PROMO

Genderless kolekcija je razvijena da odražava raspoloženje Gen Z. Kombinira pozitivne, "feel-good" slogane s oversized siluetama, dok istovremeno donosi održive materijale koji pomažu u povezivanju s ovom generacijom. Paleta boja oslikava prijelaz u proljeće, dok apstraktni boho motivi predstavljaju sidro cijele kolekcije. Snažna poruka kolekcije je različitost i mogućnost kombiniranja bez obzira na spol.

Dodatno, Clockhouse team je kreirao DIY Denim kolekciju za djevojke koja uključuje i plus size veličine. Ova kolekcija će od početka veljače biti dostuGenderless kolekcija je razvijena da odražava raspoloženje Gen Zpna online.

Ženska kolekcija

C&A ženska kolekcija sanjari o buđenju proljeća: prvim zrakama sunca, slobodnim mislima, prozračnim materijalima i toplim ljetnim večerima. Cvjetni uzorci će dominirati nadolazećom sezonom i zato nije iznenađujuće što Cottage and Botanical Garden kolekcija čini savršen uvod u te dane. Nju slijedi kolekcija Vitamin Sea i prekrasne White Story haljine koje se mogu nositi u bilo kojoj proljetnoj i ljetnoj prilici.

image

C&A ženska kolekcija sanjari o buđenju proljeća.

PROMO

Čitajte i: Ne možeš ih ne primijetiti: Cipele na petu nikada nisu imale više detalja i upečatljivih uzoraka

Konceptualno, Cottage and Botanical Garden kolekcija je satkana od romantičnih seoskih snova i osjećaja za harmoniju s prirodom. Paleta boja se kreće od neutralnih tonova kao što je nježno smeđa boja pšenice do zelene boje trave uz vječne cvjetne boje proljeća. Romantični ženstveni detalji kao što su statement ovratnici, cvjetni vez, delikatne vrpce, puf rukavi i nabori čine dekorativne elemente kolekcije..

Uz otvorenje FIT tvornice u Mönchengladbachu u Njemačkoj, tvornice za inovacije u tekstilnoj industriji, C&A predstavlja i novu Forever Denim kolekciju. Cijela kolekcija je proizvedena u Njemačkoj i izrađena je od bio-pamuka uz upotrebu obnovljivih izvora energije i uz uštedu vode u svim segmentima proizvodnje. Kolekcija donosi različite stilove i izgled - i za žene i za muškarce.

Linker
06. lipanj 2023 04:44