usprkos teškoj godini

Neka i proslava kod kuće bude blještava: Mini kolekcija brenda DeLight pršti optimizmom

Osvetite se teškoj godini koja nam je svima promijenila živote, i za sam kraj odijenite glamuroznu haljinu koja će vam podići raspoloženje, poruka je iza najnovije kolekcije Ivana Friščića, pune glamura i šljokica čije je zaštitno lice Nadia Cvitanović.

“Kad razmišljam o blagdanima, u glavi uvijek imam blještavilo i malenu dozu glamura, i upravo sam takvom osmislio i ovu mini kolekciju. Nikad nisam bio od onih koji će Novu godinu dočekati u trenirci pa makar je dočekao i kod kuće, a ovu posebno ne vidim takvom. Trebamo 2020. ispratiti sa stilom i osjećati se dobro i tu slavljeničku noć okruženi najmilijima kod kuće”, zaključuje hrvatski dizajner Ivan Friščić koji je za sam kraj 2020. osmislio blještavu modnu kolekciju.

Godina koja je na izmaku po mnogočemu je utjecala na naše živote. Globalna pandemija pomrsila je svima planove, uzimala nam je komad po komad dijelove ustaljene svakodnevice, ‘‘otela‘‘ nam je i Advent, ali ne mora nam ‘‘ukrasti‘‘ Božić i doček Nove godine. Te dvije prigode, koje ćemo ove godine dočekati u krugu najmilijih, možemo iskoristiti najbolje što možemo, jer tko zaslužuje više da se osjećamo dobro u svojoj koži nego mi sami i naši najbliži? A kako bolje provesti posljednju noć u godini nego u fantastičnom i blještavom izdanju, posuti srebrnim šljokicama i obgrljeni luksuznom svilom?

Doček Nove godine u novoj haljini savršen je način za osvetu godini na izmaku i tako joj okrenuti leđa. I u trenucima kad nema pompoznih proslava i izlazaka, nova haljina koju ćete darovati sami sebi i u njoj izgledati kao princeza, odlična je ideja.

image
DeLight blagdanska kolekcija
Matea Smolčić Senčar

Modni brend DeLight by Ivan Friščić, za nadolazeće dane pripremio je savršenu mini blagdansku kolekciju, koja odiše dobrim vibracijama s naglaskom na šljokičasti disco moment, a to je upravo ono što nam treba, kako bi na najbolji mogući način dočekali ‘‘ljepšu budućnost‘‘.

Kolekcijom tako prevladavaju haljine izrađene od svile i metaliziranih niti (lurexa); a ističu se i mala srebrna haljina od šljokica; smoking od vune, svile i lurexa; mala crna haljina od vune i elastina i statement kaput od buklea. Inspiracija za vizuale kampanje, kao i samu kolekciju, bio je disco glam 1970-ih i 1980-ih prenesen na atmosferu ludih tuluma koji će nam svima ove godine zasigurno nedostajati, što ne znači da se ne smijemo dotjerati - sami za sebe.

image
DeLight blagdanska kolekcija
Matea Smolčić Senčar

Kao zvijezda blagdanske DeLight kolekcije izvrsno se snašla glumačka zvijezda Nadia Cvitanović, sjajno utjelovivši disco glam djevojku. I inače obožavateljica odjevnih komada s Ivanovim potpisom, Nadia je izjavila: “Svaka DeLight kolekcija dočarava senzualnost, a ova je posebna zbog dodane crtice blagdanske ekscentričnosti. Konstrukcije odijela, kaputa i haljina pokazuju vještinu, a upotreba ekskluzivnih tkanina i drugačiji motivi otkrivaju Ivanov potpis. Kad radim s Ivanom, znam da sam u sigurnim rukama.”

image
DeLight blagdanska kolekcija
Matea Smolčić Senčar


Vrhunski krojevi i najkvalitetnije prirodne tkanine podrijetlom iz Italije, poput svile i viskoze, temeljne su odrednice svake kolekcije, pa i ove, kojom se posebno ponose, a uz to smatraju kako je sad više nego ikad važno podržati hrvatske proizvođače, pa i domaći dizajn. Kao glavni razlog nove kampanje Ivan ističe da odjećom želi ugoditi vjernim klijenticama, kao i svim budućim. Kolekciju kreira s ciljem da se u njoj osjećaju zanosno, samouvjereno i moćno. Unatoč izazovnim vremenima, trudi se ostati dosljedan svom tempu i marljivo smišlja i radi na kolekcijama te nastoji pokazati kako je i dalje tu, za njih.

image
DeLight blagdanska kolekcija
Matea Smolčić Senčar


Od prvog dana kad je stupio na scenu, DeLight ima jasan cilj – stvarati i kreirati odjevne komade za žene koje znaju što žele, žene koje cijene kvalitetu tkanine i umijeće izrade jer se odjeća izrađuje na način na koji se to radilo u minulim desetljećima kad su te karakteristike bile standard, a danas su postale luksuz. Ova zavodljiva blagdanska kolekcija sve je to i više, s jednom itekako potrebnom dozom optimizma i raskoši koju želimo i možemo priuštiti sami sebi.

image
DeLight blagdanska kolekcija
Matea Smolčić Senčar
Linker
22. rujan 2023 06:16