Getty Images
pred finale svjetskog prvenstva

Naslovnicu ruskog Voguea krasi lijepa Dalmatinka

Trenutačno jedna od naših najuspješnijih manekeni upisala je još jedno postignuće: nakon britanskog, njemačkog i talijanskog Vougea, sada krasi naslovnicu i turskog izdanja modne biblije.

Trenutačno jedna od naših najuspješnijih manekeni upisala je još jedno postignuće: nakon britanskog, njemačkog i talijanskog Vougea, sada krasi naslovnicu i turskog izdanja modne biblije.

Rusko izdanje magazina Vogue za naslovnicu svojeg novog broja odabrao je Dalmatinku Farettu Radić i to u najbolje moguće vrijeme s obzirom na to da se u Rusiji održava svjetsko prvenstvo u nogometu u čijem će finalu ove nedjelje zaigrati hrvatski nogometni reprezentativci i pokušati osvojiti zlato u utakmici protiv Francuske.

Objavu dijeli Faretta (@lafaretta)

Svojim postignućem se Faretta pohvalila na Instagram profilu i dodala kako joj je to već četvrta naslovnica za kultni magazin ove godine od kojih je najznačajnija ona koju je snimila za britanski Vogue. Naime, svibanjski broj krasilo je devet modela koji reprezentiraju raznolikost među kojima je uz Farettu bila i Halima Aden, prvi model koji nosi hidžab na naslovnici u povijesti magazina te modeli Adut Akech, Radhika Nair, Yoon Young Bae, Fran Summers, Vittoria Ceretti, Paloma Elsesser i Selena Forrest.

Hrvatska manekenka probila se u svijet mode još 2016. godine, ali ova joj je posebno značajna jer se angažmani samo redaju. Brendovi kao što su Marc Jacobs, Michael Kors, Ralph Lauren, Anne Sui, Hugo Boss, Narciso Rodriguez, Vera Wang i brojni drugi poželjeli su raditi s njom. Lani je postala zaštitno lice američke kuće Ralph Lauren, snimila je kampanju za high street brend Zara, a ove godine nosila je sve važnije revije na tjednima mode i to od New Yorka do Pariza.

MILAN, ITALY - JUNE 17:  Model Faretta walks the runway at the Dsquared2 show during Milan Men's Fashion Week Spring/Summer 2019 on June 17, 2018 in Milan, Italy.  (Photo by Tristan Fewings/Getty Images)
Getty Images
U lipnju ove godine je nosila reviju Dsquared2 na Tjednu muške mode u Milanu

- Rijetko koji model ima sve što se traži: snažan hod, moćan gard i lice koje ima mogućnost nevjerojatne transformacije, ali Faretta je u tome nekako uspjela - pisao je američki Vogue 2016. kada je Faretta postala prva od 16 manekenki s popisa najuspješnijih te modne sezone, a svoju vladavinu nastavlja i dalje.

Linker
28. travanj 2024 08:35