Nema više odgode

‘Modni Oscari‘ ipak će se održati: Met Gala održat će se na čak dva datuma i imat će dvije teme

Iako prošle godine nije održan zbog pandemije koronavirusa, najiščekivaniji i najglamurozniji modni događaj ponovno će okupiti modnu i showbizz kremu, i to u dva navrata.

Prošle godine Met Gala je trebala slaviti 25. godišnjicu, no nije se održala zbog pandemije koja još uvijek traje. No, modna krema ove godine nije htjela još jednom odgoditi održavanje ovog glamuroznog događaja koji se odvija još od 1995. godine.

Čitajte i: Neuništiva Met Gala: Najluđi kostimi prkose pandemiji, obožavatelji se pokazali još luđima od zvijezda

Iako je sve do prošle godine za nju bio rezerviran prvi ponedjeljak u svibnju, ovog puta održat će se u dva dijela - prvi dio bit će 18. rujna otvorenjem izložbe "In America: A Lexicon of Fashion", a drugi tek 2. svibnja 2022. godine.

image
Anna Wintour, glavna urednica američkog Voguea i organizatorica Met Gale.
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

U prvom dijelu vidjet ćemo recentnije radove američkih dizajnera, dok će dio izložbe pod nazivom "In America: An Anthology of Fashion" prikazati radove dizajnera koji su obilježili američku modnu povijest poput Oscara de la Rente, Diane von Furstenberg i Caroline Herrere.

Osim toga, šuška se da će Met Galu voditi Amanda Gorman, 22-godišnja pjesnikinja koja je recitirala svoju pjesmu na inauguraciji Joea Bidena i sve oduševila, kako talentom, tako i smislom za modu. Naime, Amanda je tada zasjala u sunčano žutom kaputu i crvenom rajfu luksuznog talijanskog brenda Prada, a nedavno se pojavila na naslovnici američkog Voguea kao prvo pjesnikinja koja je dobila ovu čast.

Čitajte i: Ovo bi mogao biti njen konačni kraj: Slavnu urednicu američkog Voguea optužuju za rasizam

image
Amanda Gorman sve je osvojila svojim specifičnim modnim ukusom.
-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

“Vrlo smo svjesno htjeli slaviti američku modnu zajednicu koja se toliko napatila tijekom pandemije. Mislim da američka moda proživljava renesansu s mladim dizajnerima koji predvode raspravu o raznolikosti, inkluzivnosti, održivosti i osviještenoj kreativnosti. To mi je jako uzbudljivo”, rekao je za New York Times Andrew Bolton, glavni kustos izložbi Costume Institutea njujorškog Meta.

Iako ovaj modni događaj neće biti toliko velik i prepun poznatih lica kao prošlih godina, ne znači da neće ugostiti najveće zvijezde iz svijeta mode, glazbe, filma i showbizza. Epidemiološke mjere bit će pojačane, a maske neizostavne, no sigurni smo da će ih poznate dame i gospoda odlično uklopiti u svoje outfite.

Linker
23. travanj 2024 07:27