praktična i udobna

Jacquemus i Nike udružili su snage: Uskoro stiže super lagana, a super senzualna kolekcija modnih divova

Poznati dizajner je čak tri godine radio na ovoj kolekciji jer obožava sportske komade te nije mogao zamisliti da surađuje s ikime osim Nikeom, zbog njihove izvandredne izvedbe sportske odjeće.

Francuski modni dizajner Simon Porte Jacquemus, poznat po simpatičnim mikro torbicama, pripremio je uzbudljivu suradnju s modnim divom Nike. Na njoj je radio čak tri godine, što ne čudi jer dizajner gaji veliku ljubav prema provođenju vremena na otvorenom i tjelesnoj estetici. U spoju s Nikeovom stručnošću u izradi neke od tehnički najnaprednije sportske odjeće na svijetu, rezultat je impresivan.

"Sport je uvijek bio utkan u DNK Jacquemusa. Za suradnju s Nikeom htio sam kreirati kolekciju koja će reinterpretirati sportsku odjeću za žene na minimalistički način. Oduvijek su me inspirirali vintage ACG komadi i Nikeove kampanje iz devedesetih. S tim fotografijama na umu, dizajnirao sam sportsku odjeću za žene s osjetilnim detaljima, u neutralnim bojama, kao i svoju interpretaciju Humara, mojih omiljenih Nike tenisica. Bilo mi je važno da kolekcija bude pristupačna, za sva tijela, te da prirodno spaja Jacquemusov stil i Nikeovu izvedbu", rekao je dizajner.

image

Simon Porte Jacquemus

NIKE.COM

U kolekciji bi se tako trebali naći ženski komadi neutralnih tonova, tenisice, biciklističke hlačice, a neki se nadaju i sportskim verzijama Le Chiquito torbice. Riječ je o ukupno 15 komada odjeće koja će odlično izgledati u teretani, ali i u izlasku u klub. Drugim riječima, kolekcija redefinira ljetnu "ready-to-wear" garderobu, udobnu bez obzira na to gdje se nalazili.

Partnerstvo Jacquemusa i Nikea još uvijek je u tijeku, a dizajner aludira da bi u budućnosti mogli očekivati još koju kolekciju.

Čitajte i: Zara donosi još jednu uzbudljivu suradnju: Eskapizam, udobnost i individualizam fokus su nove muške kolekcije

Kolekcija će biti dostupna od 28. lipnja na službenim stranicama brenda Jacquemus.

Linker
20. travanj 2024 16:10