LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT
Favorit sezone

Zapleteni u (stilsku) mrežu: Kako ovog ljeta nositi rupičaste komade?

Mrežaste haljine, kaftani, majice pa i hlače ovosezonski su stilski as s kojim nećete pogriješiti - na plaži niti na gradskim ulicama.

Mrežaste haljine, kaftani, majice pa i hlače ovosezonski su stilski as s kojim nećete pogriješiti - na plaži niti na gradskim ulicama.

Ovoga ljeta sve je u znaku providne odjeće i mrežastih komada koji suptilno otkrivaju kožu. Prvoloptaški ćemo se poigrati riječima i reći da smo se dobro zapleli u ovaj ljetni modni trend jer su mrežasti komadi neki od najpoželjnijih za odlazak na plažu, a spretno kombinirani nastavljaju se nositi i na gradskom betonu.

image

Ulla Johnson kolekcija

LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Modne piste su najavile trend još krajem zime: kukičano, pleteno, inspirirano ribarskom mrežom ili pletivom koje je iz zimskog komada pretvoreno u pravi ljetni. Victoria Beckham, Jil Sander, Lanvin, Gabriela Hearst neki su od modnih brendova koji sugeriraju ovaj trend. Modna mreža najbolje izgleda u obliku midi ili maksi ljetne haljine, no modne kuće nisu se ograničile na jedan odjevni komad. Lako je pronaći mrežaste majice i topove koji su nakon haljina traženi komad za ljeto, a tu su i suknje koje možete uskladiti s drugim mrežastim komadom - ili pak sasvim drugačijim materijalom.

image

Kolekcija kuće Chloe

LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Dok su duge mrežaste hlače vjerojatno najizazovniji kukičano komad kojeg možete odabrati, haljina će se najlakše uklopiti u svakodnevni stil. Ovisno o gustoći pletiva i veličini mreže, nosi se kao samostalni komad, preko kupaćeg kostima ili preko primjerice jednostavne slip haljine, kako bi pojačala modni efekt. S obzirom na popularnost pletenih komada, brendovi su upleli mrežu i u elegantne komade poput dugih haljina koje mogu poslužiti za razne svečanosti.

image

Benetton haljina iz brenda second hand odjeće Pandan

ALMA DRNOVAC
image

Jil Sander Resort kolekcija

LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

U potrazi za mrežastim komadima nećemo se fokusirati samo na redovne modne adrese jer se i kod domaćih dizajnera skrivaju sjajne varijante ljetnog pletiva - unaesthetik je prepoznatljiv po ručno rađenom ljetnom pletivu, Lidija Lešić za brend My Choice također je predstavila pletene komplete i modne dodatke, a uvijek sjajni komadi pronalaze se i kod dizajnerice Nataše Mihaljčišin. Sugeriramo da ih potražite i na second hand adresama, a izabrali smo nekoliko komada iz aktualne ponude.

image

Mrežasti dugi kaftan Zara (45,59 eura)/ mrežasta haljina s kristalima H&M (28 eura)/ duga haljina Mango x Simon Miller (59,99 eura)

PROMO
image

Duga pletena haljina & Other Stories (79 eura)/ tunika s perlama Mango x Simon Miller (79,99 eura)/ rupičasta majica massimo Dutti (69,95 eura)

PROMO
image

Haljina s resama Zara (39,95 eura)/ mrežasta majica Zara (29,95 eura)/ rupičasta haljina s resama Twinset;Karla (167 eura)/ duga haljina za plažu Oysho (45,99 eura)

PROMO
Linker
28. travanj 2024 17:22