SEZONSKI STILOVI

Veliki povratak debelih niti: Pozdravite jesensku pleteninu i inspirirajte se s ovih pet ideja za stajling bez greške!

Vrijeme je da lagane ljetne pletene komade odjeće zamijenimo debljim, toplijim nitima i ukomponiramo ih u najbolje jesenske modne kombinacije - inspirirajte se!

Nakon popularnog ljetnog laganog pletiva sa simpatičnim 'rupicama' koje smo viđali čak i na kupaćim kostimima, stiže sezona debljih, bogatijih niti na omiljenim jesenskim krpicama. Zagasite boje već su se probile na modnu scenu, a sada je vrijeme da svakodnevne modne stajlinge začinimo pleteninom - u duhu šarenog godišnjeg doba.

Pleteni puloveri, dolčevite i kardigani preplavili su najnovije kolekcije popularnih brendova, a na nama je samo da odaberemo svoju boju, model i da ovaj nezaobilazan jesenski materijal ukomponiramo u svakodnevne modne kombinacije.

Odjeća u kojoj je utkana toplina doma

Tmuran dan, kiša na prozoru, omiljena knjiga...- dok zamišljate ovu klasičnu jesensku scenu, vjerojatno se vidite u udobnoj svestranoj pletenini koja sa sobom nosi toplinu doma gdje god se nalazite. Za "kućnu" atmosferu obično biramo oversize pulovere s debelim nitima koji osim što griju, odlično izgledaju pa se bez problema u istom komadu možemo pojaviti i na kavi.

image
Pulover s uspravnim ovratnikom - 199,90 kn
FOTOGRAFIJE: ZARA
image
Pulover od mješavine vune i kašmira s visokim ovratnikom - 449,00 kn
FOTOGRAFIJE: MASSIMO DUTTI
image
Pulover od mješavine vune i kašmira s visokim ovratnikom - 449,00 kn
FOTOGRAFIJE: MASSIMO DUTTI
image
Široki pulover s bočnim prorezima od mješavine vune i kašmira - 499,00 kn
MASSIMO DUTTI

Za opuštenu atmosferu pleteninu prebacite na ležeran "mode" pa oversize pulovere kombinirajte s bezvremenskim trapericama - širokim ili uskim - po vašem ukusu, a od obuće birajte tenisice ili gležnjače. Poigrajte se bojama pa birajte pleteninu s uzorcima i upečatljivim tonovima - i svakodnevan outfit može pričati vašu jesensku modnu priču.

Velika dobrodošlica omiljenim mokasinkama

Pleteni komadi odjeće savršeno će se uklopiti i u poslovnom okruženju, a sve što trebate je kombinirati ih s nešto elegantnijim komadima odjeće. Široke jednobojne hlače i tanja pletena majica ili dolčevita bit će pun pogodak uz gležnjače na petu ili mokasinke čija sezona je već počela, no nećete pogriješiti ni odabirom klasičnih tenisica koje odavno pristaju uz sve.

image
Otis jumper Grey Melange - 105€
SEZANE
image
Lucas Jumper Navy - 105€
SEZANE

Čitajte i: Bezvremenski materijal, asimetrični modeli i široka paleta boja: Ovo su najpopularniji modeli kombinezona sezone!

image
Dugi pleteni kaput - 679,00 kn
MASSIMO DUTTI
image
Mokasinke s kićankama - 199,90 kn
Zara
image
Meke kožne mokasinke - 349,90 kn
ZARA
image
Mokasinke od tkanine 449,90 kn
ZARA

Dok je vrijeme još ugodno, ovu kombinaciju začinite dugim balonerom, a kada zahladi možete izvaditi i oversize kaputiće koji idu ruku pod ruku uz pletenu jesensku odjeću.

Oversize krpice u kojima se osjećamo najugodnije

image
Oversize pleteni kardigan - 599,00 kn
MASSIMO DUTTI
image
Pleteni prsluk od žakara - 499,00 kn
MASSIMO DUTTI
image
Pulover od kašmira - 699,90 kn
ZARA

Sezonska kombinacija koju obožavamo vidjeti u poslovnom okruženju su oversize košulje i kardigani ili puloveri. Nove kolekcije iznjedrile su kardigane svih nijansi i dužina, a među njima možete pronaći i prikladne košulje. Ove komade odjeće najbolje je kombinirati uz traperice i gležnjače - visoke ili niske, po vašem ukusu.

image
Colette Mariniere Ecru/Navy - 75€
SEZANE

Čitajte i: Vinil, vezice, izrezi i nabori: Ove salonke savršeno će se uklopiti u vaš poslovni look i podići svaku kombinaciju

Poslovna modna kombinacija bez greške

image
Kratki pulover rebraste strukture - 199,90 kn
FOTOGRAFIJE: ZARA
image
Džemper Maxi flowers multicolour - 100€
SEZANE

Uska pencil suknja visokog struka, omiljena u jesenskim modnim kombinacijama ide ruku pod ruku uz pletene crop majice s dugim rukavima. Poigrajte se bojama i dodajte upečatljiv nakit koji će dati završni sjaj kombinaciji s kojom ne možete pogriješiti.

Jednostavno, a efektno

image
Rebrasta tunika s bočnim prorezima - 499,90 kn
FOTOGRAFIJE: MASSIMO DUTTI
image
Duga pletena haljina od kašmir vune - 749,00 kn
MASSIMO DUTTI
image
Pletena vunena haljina s V-izrezom - 599,00 kn
MASSIMO DUTTI

Za žene koje se teško opraštaju od ljetnih haljina, svaka jesenska kolekcija iznjedri modele pletenih haljina - široke, uske, dolčevite, koje će se uklopiti u svačiji modni ukus. Ovisno o duljini i modelu haljine, birajte za to prikladnu obuću. Dok će se uz neke savršeno uklopiti salonke, drugima će idealan par biti gležnjače ili visoke čizmice na petu.

Linker
18. travanj 2024 03:52