Osvojit će i vas

U modnom kraljevstvu terakote: Boja cigle novi je vrući trend, neodoljiva je u spoju sa zlatnim detaljima

Premda još pravih vrućina još nema na vidiku, neka se užari barem garderoba: boja pečene gline i suncem spaljene zemlje asocira na ljeto i opuštenost koju donosi.

To što je terakota boja tipična za ljetne kolekcije odjeće i dodataka, više je stvar sugestivnog dojma nego objektivnog razloga. Crjepovi dubrovačkih krovova obasjani suncem, Marakeš s građevinama od pečene gline tipičnima za jug Maroka, američka pustinja Nevada po kojoj lutaju divlji konji..., sve su to “razglednice” iz toplih predjela diljem svijeta u kojima dominira boja terakote.

I zbog kojih se ona urezala u kolektivnu svijest kao boja za vrući dio godine. Po tome nije iznimka ni ova sezona. Crvenkasto-smeđa nijansa jednako je zastupljena u kolekcijama poslovne i ležerne odjeće, no u ovoj potonjoj kategoriji ima mnogo više atraktivnih komada, kao što je maksi haljina hippie stila ili komotni kombinezon.

image
Bronx and Banco
AVALON.RED/AVALON/PROFIMEDIA

Uz njih, naime, pristaju atraktivni i otkačeni modni dodaci, kao što su naušnice u obliku velikih zlatnih krugova, torbe s dugačkim remenom koje se nose preko tijela i udobne sandale.

Boja terakote može se još kombinirati s nježnoružičastom (umjesto bijelom) i čokoladnom (umjesto crnom) nijansom, a ako je se nosi od glave do pete, pristajat će jarkoplava, žuta ili zelena torba.

image
Kombinezon od viskoze 229,90 kn RESERVED.
RESERVED
image
Kratka pamučna bluza 179,90 kn ZARA.
ZARA
image
Torba od umjetne kože 59 kn DEICHMANN.
DEICHMANN

Više odličnih prijedloga pronađite u novom broju Glorije IN!

image
Gloria produkcija

Linker
16. travanj 2024 05:40