Točke, točke, točkice

U crno-bijelom vrtlogu: Bezvremenski uzorak nosi se svake sezone, a mi smo izabrali najbolje komade

Premda je riječ o klasičnom uzorku, pravilni raster krugova izgleda vrlo moderno - što dokazuje aktualne kolekcije odjeće.

Ne postoji uzorak oko kojeg se dizajneri toliko trude učiniti ga zanimljivim kao što je to uzorak točkica. Premda mu ništa ne nedostaje ni u originalu - kao raster točaka veličine nekoliko milimetara, u aktualnim kolekcijama pokazano je što se sve može s njime učiniti.

image
Ruska manekenka i influencerica Natalia Ostrofsky.
Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA/Abaca Press/Profimedia

Prabal Gurung kombinira manje i veće točke pa mu kreacije izgledaju vrlo dinamično, posebno jer je riječ o širokim, lepršavim haljinama s volanima i voluminoznim rukavima. Pierpaolo Piccioli, kreativni direktor kuće Valentino, koristi tvid s printanim točkama, a Wes Gordon, glavni kreativac kuće Carolina Herrera, točkasti prozirni organdij.

image
Pradal Gurung
Avalon.red/Avalon/Avalon Editorial/Profimedia

No, ipak su najpopularnije haljine komotnog A-kroja i midi dužine koje je dizajner Demna Gvasalia predstavio u aktualnoj kolekciji za kuću Balenciaga. Model od crne tkanine s bijelim točkama kombinira se s robusnim modnim dodacima kao što su glomazne tenisice, krznene sandale i krupni metalni nakit.

image
Balenciaga
PROFIMEDIA

A ako je riječ o haljini od bijele tkanine s crnim točkama, popratne detalje čine bijele tenisice, lagane špagerice i natikače od prozirne plastike.

image
Košulja od poliestera 1290 kn TWINSET.
TWINSET
image
Suknja od pamuka i poliestera 229,90 kn MOHITO.
MOHITO
image
Platnene tenisice Startas 183 kn BOROVO.
BOROVO

Više prijedloga hit komada potražite u novom broju Glorije IN!

image
gloria produkcija
Linker
23. travanj 2024 10:36