iMAXtree
Predjesen u znaku retro trenda

Tri brenda zbog kojih se elegantna retro silueta vraća na modnu scenu

Na aktualnim tjednima mode prikazane su brojne kolekcije koje najavljuju trendove za jesen/zimu 2017./2018. Iako se čini daleko, neki od predjesenskih trendova već se naslućuju.

Tri svjetski poznata brenda modnim su kritičarima zapela za oko tijekom nedavno završenog Tjedna mode u Milanu. Elegancija, ženstvena silueta kojoj suknje ne dopuštaju kraće od koljena i lepršave haljine najavljuju povratak retro estetike. Večernje haljine oživjele su nekadašnji holivudski glamur što se činilo i prikladnim s obzirom na nedavnu dodjelu Oscara. U nastavku vam predstavljamo nove kolekcije poznatih dizajnera.

Bottega Veneta

Talijanska modna kuća predstavila je elegantnu damu iz četrdesetih čije ženstvene siluete podsjećaju na ilustracije. Mnoštvo mini i midi haljina s lagano naglašenim ramenima i uskim rukavima prizivaju zlatno doba oglašivačke industrije prošlog stoljeća. U skladu s tim su i stilizirane retro frizure.

Blumarine

Dizajnerica Anna Molinari već je punih četrdeset godina na čelu brenda Blumarine. Kroz sve ove godine zadržala je estetiku svoje tipično elegantne žene. Lepršave haljine i lagani materijali s malim naglaskom na žutu njezino su viđenje urbane dame koja inspiraciju pronalazi iz doba kada su žene nosile isključivo suknje.

N°21

Relativno mladi talijanski brend, lansiran tek 2010., iz sezone u sezonu pokazuje svoju zanimljivu modnu stranu. Za novu zimsku sezonu predstavili su pomalo drugačiju estetiku; bakine potpetice, retro naočale i starinski nakit. Njima su osvježili lepršave haljine u raznim printevima koje dominiraju kolekcijom. Inspiracija za ovu modnu viziju bila je talijanska glumica Anna Magnani popularna u pedesetim godinama prošlog stoljeća.

Linker
18. travanj 2024 18:27