Stilska pustolovina

Trend u koji smo se zaljubile: Za ovaj stil tipične su zemljane boje te kontrast grubih i finih materijala

Povratak prirodi potaknut pandemijom obilježavaju kolekcije nadahnute odjećom prvih odjećom prvih osvajača američkog Divljeg zapada.

Premda je svijet nepregledno mjesto, čovjek se ponekad osjeća skučeno. Sve je otkriveno i poznato, ljudska noga kročila je u najdublje džungle, najveće pustinje i na najviše planinske vrhunce i čini se da više nema ni jednog tajanstvenog kutka na kugli zemaljskoj. Stoga ne čudi da ponekad i dizajneri pokleknu pred nostalgijom pa kreiraju odjeću nalik na onu prvih istraživača. Posebno im je inspirativna odjeća osvajača američkog Divljeg zapada, naziv koji podrazumijeva predio današnjeg SAD-a zapadno od rijeke Mississippi, a koji se naseljavao u razdoblju između američkog Građanskog rata i kasnog 19. stoljeća.

U svjetlu trenutnih okolnosti njihovo je stvaralaštvo itekako u skladu sa sadašnjošću.

image
Dozvoljeno je spajanje na prvu nespojivih komada - onih od trapera i, primjerice, svile.
RTW

Zbog pandemije ljudi su se okrenuli prirodi, a taj takozvani prerijski stil vrvi cvjetnim uzorcima, zemljanim bojama i prirodnim materijalima.

Osnova mu je široka i šarena haljina ili suknja midi dužine, koja se nosi s prslucima od samta i brušene kože, traper košuljama, kaubojskim čizmama ili pak visokim nabranim čizmama te torbom u obliku sedla.

Tko se želi sam uvjeriti kako to izgleda, neka u prostranstvima interneta nađe nagrađivanu američku vestern seriju “Doktorica Quinn, žena vrač”, snimljenu 1993., s holivudskom glumicom Jane Seymour u naslovnoj ulozi.

image
Sjećate li se njenog stila?
PROFIMEDIA

Naravno, prerijski stil ima svoj pandan u muškoj modi koji je nadahnut traperima, lovcima na krznaše po Sjevernoj Americi tijekom 19. stoljeća. Tako suvremeni traper nosi traperice ili keperice, karirane košulje, tople jakne s džepovima i čvrste gležnjače.

image
C&A Suknja od umjetne brušene kože, 179,90 kn
PRESS
image
HIPPY GARDEN Torba od kože i tekstila, 1225 kn
PRESS
image
COMMA Haljina od viskoze i poliestera, 1099 kn
PRESS

U našim je trgovinama već veliki izbor, a uz ponuđene, najbolje komade potražite u novom izdanju magazina Gloria IN.

image
Gloria IN produkcija

U novoj Gloriji IN čitajte i ove teme:

LEKSIKON Stil mlade glumice Josipe Anković

FOKUS Dizajner Fausto Puglisi

TREND Zemljani tonovi, prirodni materijali i cvjetni motivi

HIT KOMAD Bijela košulja

NAKIT Pastelni izazov

LJEPOTA Zaštitnici bebine kože

KREATIVNA ZONA Novi ‘3 u 1’ prostor u Zagrebu

INTERIJERI Vrt dobrih ideja Marite Bonačić i Kristine Poljanić

GASTRO Veganski recepti za zadovoljstvo

IZLET Slapovima Krke

01 - Modified: 2020-06-25 13:34:37 - Feat.: 1 - Title: Odrekao se plaće od HOO-a: Zlatko Dalić daje 15.000 kuna mjesečno u dobrotvorne svrhe
01 - Modified: 2020-06-25 13:34:37 - Feat.: 1 - Title: Odrekao se plaće od HOO-a: Zlatko Dalić daje 15.000 kuna mjesečno u dobrotvorne svrhe
Linker
19. ožujak 2023 06:51