S piste na špicu

Traper kombinacije nikad nisu bile toliko privlačne kao ove zime

Udoban je, praktičan i stilski svestran, pa ga ove zime nosimo od glave do pete, ne samo u dnevnim, već i u večernjim prigodama.

Nema, naravno, nijedne prepreke zbog koje se traper ne bi mogao nositi zimi. Popularni materijal - točnije rečeno, omiljena odjeća od te prepoznatljive tkanine u kosom keper vezu - zimi, doduše, ostavlja hladni osjećaj na koži, no to nije ništa što ne mogu riješiti vuneni puloveri i tople grilonke. Premda je traper popularan u svim nijansama i krojevima (klasičarke će oduševiti što su u trendu komadi originalnog izgleda od tamnoplavog trapera opšiveni narančastim koncem), ipak se ove zime iskristaliziralo da su traženiji komadi komotnog kroja od svijetlog, ispranog denima.

image
BALENCIAGA

Najčešće se nosi od glave do pete u dvostrukim, pa čak i trostrukim kombinacijama traper jakne i traperica, odnosno suknje te košulje, a može se i kombinirati s kožom i umjetnim krznom. Od boja pristaje s maslinastozelenom i bojom pijeska koje mu daju dozu elegancije, posebno ako je riječ o poslovnim stajlinzima. Jer, denim se nosi u uredu - i to ne samo na takozvani ležerni petak - ali i u večernjem izlasku, pri kojem se spaja s plišem, čipkom, mrežom i šljokicama.

TOTAL LOOK

Traper jaknu i traperice ‘tretirajte’ kao bilo koje drugo odijelo pa ih odjenite u kombinaciji s elegantnim modnim dodacima

image

Britanska glumica Claire Foy u traperu od glave do pete

PROFIMEDIA, PRESS

Traperice ravnog kroja 63,57 €, S.OLIVER; Mini haljina Claire Foy 39,80 €, ZARA; Kožnata torba 218,99 €, TWINSET

KRZNO I KOŽA

U trendu ove sezone kao i 90-ih: milenijke i druge ljubiteljice retro stila obožavaju ovu kombinaciju

image

AMI kreacija

PROFIMEDIA, PRESS

Traper jakna s umjetnim krznom 47,77 € TERRANOVA; Torba od umjetne kože i krzna 24,99 €, DEICHMANN

image

AMI kreacija

PROFIMEDIA, PRESS

Kaput od trapera i kože 185,80 €, RESERVED; Kožnate hlače 344,95 € MASSIMO DUTTI; Kožnate gležnjače 89,52 €, TOMMY HILFIGER

MINICA i PATCHWORK

Uz traper jaknu nosi se minica da izgleda kao kostim te uz još jedan ovosezonski hit: visoke uske čizme od kože ili velura. Tko se ne može odlučiti za jednu nijansu denima, može ih nositi sve, ali - na jednom odjevnom predmetu koji unosi živost i u druge kombinacije.

image

Christian Siriano i CLOSED kreacija

PROFIMEDIA, PRESS

Mini traper suknja 23,88 €, ZARA; Dugačka traper jakna 29,99 €, H&M

MASLINASTO

Ultimativni hit sezone je kombinirati traper uz ovu nijansu zelene boje, koja jednako dobro stoji muškarcima, ali i ženama.

image

Britanska influencerica Chloe Sachdev i prijedlog kako kopirati njezin look

GETTY IMAGES, PRESS

Vuneni kaput 149,96 €, MANGO; Traperice baggy kroja 34,99 €, H&M; Košulja od trapera 59,59 €, MASSIMO DUTTI

VEČERNJE IZDANJE

Obožavateljice klasike doći će na svoje s kreacijama od tamnoplavog trapera obrubljenog prepoznatljivim narančastim koncem.

image

Brandon Maxwell i Isabel Marant kreacije te kako to rade Parižanke (u sredini)

PROFIMEDIA, PRESS

Duža jakna od trapera 53,08 €, ZARA; Zlatne naušnice 130,07 €, ZAKS

Linker
25. travanj 2024 10:14