BISTE LI JE NOSILI?

Torba, rukavica ili nešto između? Svi pričaju o novoj Balenciaginoj kreaciji

Vreća za smeće, vrećica čipsa... Tu nije kraj! Balenciagin kreativni direktor Demna novom je torbom ponovno uspio pokrenuti raspravu na društvenim mrežama.

Od predstavljanja nove kolekcije jedne od trenutačno najpopularnijih luksuznih modnih kuća, Balenciage, prošlo je nešto više od tri tjedna. Torbica koja izgleda kao vrećica Lays čipsa odmah je postala viralna na društvenim mrežama i u mainstream medijima pa su u drugi plan pali neki drugi, također vrlo domišljati, Balenciagini komadi i modni dodaci.

Među njima se ističe kožni modni dodatak koji je svojevrsni "hibrid" duge rukavice i torbe. Ovakav pomalo nadrealistički trenutak, pri kojem odjevni komad izlazi iz okvira svoje osnovne namjene, još je jednom dokazao kako kreativni direktor Balenciage Demna Gvasalia nije samo "najveći troll modne industrije", kako ga mnogi vole nazivati, nego i mnogo više od toga.

S ovom je neobičnom torbom pariškom blatnjavom pistom prošetalo desetak manekena i manekenki, a predstavljena je u nekoliko neutralnih nijansi poput sive, crne i smeđe te u žarko ružičastoj boji.

Demna je torbicu predstavio i na svom Instagram profilu te upitao svoj pratitelje što misle o njoj. Njihova su mišljenja bila podijeljena - neki su je smatrali histeričnom, drugi genijalnom, a treći jednostavno ružnom.

image

Balenciaga kolekcija za proljeće/ljeto 2023.

INSTAGRAM/DEMNA GVASALIA

Rasprava o torbici nastavila se i na Twitteru, a neki od modnih znalaca tvrdili su kako se Demna inspirirao vrlo sličnim modnim dodatkom Jean Paula Gaultiera iz 80-ih. Ipak, uvjereni smo kako će i ova torba pronaći svoje kupce, a nekoliko influencerica već je podijelile snimke u kojima je oduševljeno isprobavaju.

Linker
23. travanj 2024 22:54