GENIJALNO ILI?!

Torba kakvu su nosile naše bake: Balenciaga svoju inačicu ‘taškice za plac‘ prodaje za više od 10.000 kuna

Ovo nije prvi, a još manje posljednji put da nas je iznenadio svijet visoke mode. Nakon jakne koju najčešće nose radnici na gradilištu, Balenciaga je izbacila torbu koju su nosile naše bake.

Torba za shopping po Balenciaginoj definiciji, a po našoj, zdravo-seljačkoj, torba za "plac". Luksuzna modna kuća ponovno je šokirala izbacivši torbu čija je cijena 10.725 kuna, a neodoljivo podsjeća na malo veću vreću koju su nosile ili nose naše bake. S isprepletnim bijelim, plavim i crvenim linijama na prvi pogled skoro pa je identična onoj koju možemo nabaviti za tridesetak kuna. No, Balenciagina ruho je napravljeno od organskog pamuka, ručke su ušivene u torbu, a ono što ju posebno krasi je logo u zlatnoj boji koji se nalazi između ručki.

image
Torba stoji 10.725 kuna
BALENCIAGA

U unutrašnjosti torbe je i još jedan dodatan džep, a rađena je u Italiji. Dovoljno jaki argumenti da postane jedna od traženijih torbi ove sezone, a jedva čekamo vidjeti kako stoji suvremenim influencericama te kako ću je uklopiti u svakodnevne kombinacije. A i Balenciaga na službenoj web stranici ima prijedlog kako sve to zajedno iskombinirati - najbolje pristaje uz oversize gornji dio trenirke, čizme na petu i suknju.

Balenciagin novi kreativni direktor, gruzijski dizajner Demna Gvasalia, pomaknuo je granice i prošle godine. Ismijali su ga zbog žuto-zelene jakne koja podsjeća na one koju nose radnici na gradilištu. I njezina cijena je prava "sitnica", stoji otprilike 25.000 kuna.

Postoji još nekoliko primjera iz svijeta visoke mode koji su šokirali današnjicu. Primjerice, Guccijeva kolekcija za 2020. godinu imala je poderane najlonke, a to je naljutilo svijet društvenih mreža. Njihova cijena je 1100 kuna, a vrlo brzo javili su se dežurni kritičari koji su smatrali kako one ne vrijede niti pet kuna, a kamoli iznos koji je talijanska modna kuća navela.

image
Gucci poderane najlonke
SSENSE

Čitajte i: Tvid - miljenik jesenske sezone: Nosi se od glave do pete i odlično pristaje uz sve ostale materijale

Također, iste godine u fokus su došle i njihove prljave traperice u kolekciji jesen/zima za muškarce. Riječ je o traper tregericama s mrljama od trave koje prodaju po cijeni od 1400 dolara, odnosno 9100 kuna. Modni urednik i stilist za Gloriju Glam je komentirao kako je riječ o genijalnom potezu jer kultni brend, izgleda, može unovčiti svakakvu "glupost", pa čak i prljave traperice.

Čitajte i: Virtualni svijet ljepote: Brendovi zarađuju milijune na 'neopipljivoj' odjeći, a kozmetičke kuće imaju svoje digitalne ruževe

Iako smo se na prvu zgražali, vrlo smo brzo zavoljeli ovu simpatičnu mini torbicu u koju vam stanu - žvake. Doslovce. Jacquemus torbica u nekoliko boja koju nose sve trendseterice stoji nešto više od 3100 kuna. Francuski dizajner izbacio ju je 2018. godine, a nakon toga je došla i njezina maksi verzija.

image
Jacquemus torba
JACQUEMUS
Linker
19. ožujak 2024 08:43