TREND

Sva lica Mary Jane: U novoj sezoni ludi smo za ovim cipelama

Model ukrašen remenčićima ime je dobio po cipelama kakve je nosila mala junakinja stripa iz 1902., a danas su njegove inačice popularne među ženama diljem svijeta.

Ako ćemo se voditi trendovima za novu sezonu, prednjače balerinke, a velika konkurencija su im Mary Jane cipele. One će biti naš modni favorit za stilske igre ovoga proljeća, i uklapaju se u lookove koji se nose od jutra do večeri.

Mary Jane cipela uvijek je zabavna, pomalo nevina i pristojna, čak i kada se nosi u buntovnom stylingu - kombinirajte ih uz proljetne haljine, traperice i t-shirt, uz sako od tvida, ili uz suknju i čarape za pravi modni statement. Također, uz mini ili midi suknje i mrežaste čarape.

Muccia Prada i Raf Simons su za Pradu predstavili zanimljivi model, Coach, Chopova Lowena, Versace, Dior, Comme des Garçons, još su neka imena koju su na pistu posljednjih nekoliko sezona vratila Mary Jane cipele, i svatko od njih dao im je dozu svoje estetike. Dakle, u aktualnoj ponudi svatko može pronaći model koji se najbolje uklapa u modni stil - Dior je odlučio Mary Jane dovesti na novu razinu, pa umjesto jednog, Mary Jane modeli sadrže nekoliko remenčića koji se penju gotovo do koljena. Po uzoru na Pradine modele, i high street brendovi Mary Jane cipelu osuvremenjuju te joj daju nakošenu petu i špic, a naravno, i dalje su prisutni klasični modeli s jednim remenom i block petom ili ravnim potplatom.

image

Od umjetne kože 35,99 € (271,12 kn) H&M/ Lakirani model 1200 €
CHRISTIAN DIOR/ U srebrnom izdanju 900 €
MARNI/ Umjetna koža 29,99 € (225,96 kn) DEICHMANN/ Kožnati model Mansur Gavriel 394,95 € (2975,75 kn) ZALANDO.HR/ Model Next od umjetne kože 52 € (391,79 kn) ZALANDO.HR/ Od kože 89,95 € (677,73 kn) MASSIMO DUTTI/ Model koji seže do koljena 2059 € CHRISTIAN DIOR

LAUNCHMETRICS.COM/ SPOTLIGHT
Linker
25. travanj 2024 14:47