Getty Images
za otkačeni look

Što kažete na kožnu pufer jaknu? Ona koja je lani bila apsolutni hit dobila je povoljnije inačice

Prošle su zime baš svi bili ludi za prošivenom zimskom jaknom dizajnerskog brenda, a nisu se stišali dojmovi niti ove godine. Jedan detalj dovoljan je da običan komad pretvori u mamac za poglede pa su zaljubljenice u modu lude za ovom jaknom.

Za zimske i hladne dane prošivene, popularno zvane puf jakne su najpraktičniji saveznik, a modne kuće od ovog sportskog komada koji se ne uklapa u elegantni look su učinile trendi komad koji funkcionira kao dio stajliš street style kombinacija. Nosi se uz gležnjače na visoku petu, čizme koje sežu do koljena, tenisice ili uz suknju.

NEW YORK, NEW YORK - FEBRUARY 11: Model Grace Elizabeth wearing cropped top, black jacket, ripped denim jeans is seen outside Carolina Herrera during New York Fashion Week Autumn Winter 2019 on February 11, 2019 in New York City. (Photo by Christian Vierig/Getty Images)
Getty Images

Luksuzni brend Nanushka prošle je godine imao hit komad u svojoj ponudi, prošivenu jaknu zmijskog uzorka u smeđoj boji. Pufer jakne najčešće su rađene od najlona, odnosno nepropusnog materijala, pa je osvježenje na sceni bilo vidjeti prošivenu jaknu od kože. Uz trendi uzorak i ovaj detalj koji je izdvaja od ostatka, cijena od oko pet tisuća kuna nije sprječavala trendseterice da si priušte jedan topli model. Nanushka je ovu jaknu predstavila od ekološki prihvatljive kože, one veganske te izgleda kao da nosi tanki sjajni emajl, u stilu vinila. Popularna je i ove godine, a na web stranici često se pojavi i po akcijskoj cijeni koja traje nekoliko dana ili do isteka zaliha.

Nanushka nije jedina koja nudi ovaj model, može se pronaći i u nama pristupačnijima trgovinama visoke mode. Najčešće je nude od umjetne kože u crnoj ili smeđoj boji te izgleda jednako upečatljivo, a lako ju je nositi uz različite kombinacije - za potpuno kožni look kombinirajte ju uz hlače od umjetne kože, uz vječni jeans za casual look koji će podignuti zanimljive gležnjače, ili uz zimsku pletenu haljinu ili midi suknju, što će činiti zanimljivi spoj naizgled nespojivih stilova.

Nanushka, oko 5000 kn (Nordstorm)

Nanushka, €790 (Net-a-Porter)

Bershka, 299,90 kn

Bershka, 299,90 kn

Asos, £250.26

Asos, £55.69

Zara, 399,90 kn

Linker
19. travanj 2024 02:31