Trend report

Šest trendi modela haljina koje će se nositi u 2023.

Sudeći po kolekcijama za proljeće/ljeto 2023., modnim izdanjima s red carpeta i aktualnoj ponudi trgovina, ovi modeli haljina dominirat će godinom pred nama - od dnevnih do večernjih prilika.

Prethodna godina bila je godina u kojoj su se najčešće nosile hlače - uživali smo u različitim modelima, od širokih, poslovnih do urbanih cargo modela, a u 2023. godini ćemo se ipak u više slučajeva vratiti haljinama. Trendovi nalažu izazovne, zabavne i odvažne krojeve, bilo da su to zanimljivi prorezi ili providne tkanine.

image

Tamara Kalinić u Prada transparentnom looku

FOTOGRAFIJE: PROFIMEDIA

I dalje je snažan utjecaj devedesetih godina, pa slip haljine od satena i svile dolaze kao spas u ormaru svake ljubiteljice minimalizma. Šest vodećih trendova za haljine izdvajamo u nastavku.

Asimetrija

image

Rejina Pyo, Givenchy

FOTOGRAFIJE: PROFIMEDIA

Asimetrični rukavi pojavili su se u nekoliko modnih kolekcija velikih brendova, a haljine s otvorenim ramenima s jedne, a drugim rukavima s druge strane vidjeli smo na pisti Rejine Pyo - sjajni modeli koji mogu poslužiti kao inspiracija za svečani proljetni look.

Prorezi na struku

image

U kolekcijama modnih kuća: Saint Laurent, Coperni, Versace

FOTOGRAFIJE: PROFIMEDIA

Alaia, kao i Saint Laurent servirali su u kolekcijama za proljeće i ljeto duge haljine s drapiranim naborima i prorezima na trbuhu i struku, te tako nagovijestili trend modnih proreza koji otkrivaju tijelo. Haljine dakle ostaju zavodljive i veličaju žensko tijelo, pa ovakve modele očekujemo viđati na ljeto 2023. godine. Slavne dame na crvenom tepihu već su isprobale trend - Jenna Ortega i Margot Robbie samo su neke od pobornica ovog looka.

Buket cvijeća

image

Carolina Herrera/ Magda Butrym

FOTOGRAFIJE: PROFIMEDIA

Carolina Herrera, Loewe, neki su od brendova koji su haljine ukrasili 3D aplikacijama cvijeća. Najpoznatiji i jedan od jako poželjnijih brendova - Magda Butrym ima najpoznatije komade koji su ukrašeni cvijećem - od kupaćih kostima, cipela pa sve do senzualnih večernjih mini i maksi haljina. Ako tražite nešto efektno, obratite pažnju na komade koji nose male, ili nešto veće, bukete cvijeća.

Kao u 90-ima

image

U kolekcijama kuća: JW Anderson, Nensi Dojaka, Coperni

FOTOGRAFIJE: PROFIMEDIA

Minimalizam u izdanju devedesetih godina, odnosno, slip haljine u neutralnim i hladnim tonovima nastavljaju dominirati modnom scenom. Slip haljina, ove godine pojačana s dodatkom nježne čipke, niti nije klasični trend već modni klasik kojeg se uvijek isplati imati u ormaru. No, ove godine izbor će biti veći no ikad.

Tube

image

Prada i Salvatore Ferragamo

FOTOGRAFIJE: PROFIMEDIA

Nastavno na estetiku devedesetih - tube haljine imaju svoj veliki povratak. Sjajne modele vidjeli smo u kolekciji talijanske kuće Prada, koja je ponudila mini modele ovakve haljine. Brend Toteme također ima model koji je omiljen među fashionisticama - s jednostavnom tube haljinom nećete pogriješiti - elegantna je i chic, jednostavno se stilizira i efektna je unatoč jednostavnoj silueti.

Providni materijali

image

Saint Laurent, Bottega Veneta, Victoria Beckham, Nensi Dojaka

FOTOGRAFIJE: PROFIMEDIA

Transparentno, seksi, izazovno i zabavno - nose haljine od mrežastih materijala, pojačane sjajnim kristalima ili nitima, ili pak modeli čija je obična tkanina poput pamuka prorijeđena. Ovakve lookove birajte za odvažne večernje prilike, no providne haljine mogu se stilizirati i u dnevnim prilikama - tajna je u slojevima koji se nalaze ispod ili iznad nje.

Linker
07. travanj 2024 19:40